Idag är det...

Ingen bra dag. Mår ja... jag vet inte hur. Känns som man nått botten totalt i alla fall. Har lust att skrika. Har lust att bara gråta. Har lust att spy. Känner som någon sorts obehagskänsla. Känns som man aldrig kommer hitta någon annan. Känns som att man inte duger. Undra om det är många som brukar känna såhär när det tar slut. Fast jag vill inte hitta någon ny just nu heller. Fan vad kärleken skall göra ont. Det känns som om någon hela tiden tar en kniv och borrar in den i mitt hjärta, sedan drar de sakta ut den och in och ut igen. Jag klarar inte av att ta av mig min ring heller. Bara tanken på att jag måste ta av mig den någon dag får tårarna att börja rinna ner för kinden. Vette fan vad jag skall ta mig till... har bara lust att ligga på sängen och gråta enda tills det inte kommer några fler tårar. Fast samtidigt vill jag inte gråta, orkar inte, känns som om man har gråtit tillräckligt nu. Åh, jag hoppas verkligen att jag mår mycket bättre imorgon, för då är det en ny vecka och en ny start kanske? Kan ju alltid hoppas på det.


Tomatsoppa

Idag så gjorde jag en tomatsoppa som tog sisådär ca 10 min.
                                   port. 4
Ingredienser:

Smör
1 gul lök
2 frp krossade tomater
1 dl vatten
3 dl grädde
svartpeppar
2 st tärningar grönsaksbuljong

Såhär gör du:

Hacka löken, stek den i en kastrull tillsammans med smöret. Se till så att löken blir genomstekt. Häll i de krossade tomaterna. Vattnet, grädden. Tillsätt buljongen och svartpepparn. Låt koka i ca 5 min. Klart! :D



(bilden är tagen ifrån google)

-

Gjorde tomatsoppa förut, den blev god :) Imorgon kommer min syster kille hit. Så då blir det engelska i en hel vecka ^^ För han bor i Belgien, så han kan ingen svenska ^^ Eller jo lite kan han. Känns så konstigt att klockan bara är 20.00 ca. Har lust att sova nu har ingen energi i kroppen just nu. Har nämligen varit uppe sedan 07.30. Gick till ica köpte jäst och honung. Bakade bröd. Gick på en powerwalk, åkte iväg och handlade på maxi, lagade mat ^^ Haha så det har inte direkt varit någon lugn dag. Juste åkte till miljöstationen också och slängde skräp, vi hittade typ 4 datorer att slänga ^^ haha. Nu måste jag springa på toa känner jag, sorry för informationen! ^^ Lägger upp receptet senare på soppan, det var jätteenkelt att göra i alla fall :)



Jättegammal bild på mig, var typ 13 år, så 4 år gammal ^^

Hej

Var precis och gick på en powerwalk med stavar i skogen. :) Har dock träningsvärk i magen och tricepsen från igår, så det kändes lite i armarna när man gick ^^ Idag skall jag få laga middag, ska göra tomatsoppa! :D Hoppas den blir god :) Men det tror jag nog.


Frallor...

Bakade frallor idag till frukost. De var goda :)

Ingredienser:
                                                      ca.  18 frallor
1 paket jäst
5 dl vatten
2 msk rapsolja
1 msk flytande honung
2 tsk salt
10 - 12 dl mjöl
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver

Såhär gör du:

Värm vattnet så det blir fingervarmt (37 grader). Smula ner jästen i en bunke. Ha ner lite vatten bland jästen och rör runt. Sedan har du i resten av vattnet. Ta i rapsolja, honungen och saltet och rör om lite. Sedan har du i de torra ingredienserna. Tänk på att inte ha för mycket mjöl i. Se till så den mer släpper ifrån bunken och att du inte deg på händerna. Sedan skall det jäsa i 30 min. När det väl har jäst så delar du degen i två bitar och rullar ut dem till två längder. Sedan skärr du ut bitar och rullar dem så det blir fina bullar. Låt jäsa i 30 min. Det gör inget om frallorna går ihop med varandra under jäsningen och gräddningen. Pensla frallorna med kallt vatten, ha in i ugnen i 10 min (eller tills de blir lätt gyllenbruna) på 200 grader (varmluftsugn) annars 225.




God morgon...

Andréa sov över här. Fast hon har redan åkt hem, för hon hade sådan huvudvärk stackarn! :( Försökte somna om, för klockan är inte så mycket. Fast det kunde jag inte, är fortfarande van vid sommartiden. Vill baka något bröd eller någonting, fast jag tror inte att vi har någon jäst hemma. Får väl se om jag hittar på något ändå ^^

Har fortfarande...

Lite gran kvar att städa på rummet, mitt skrivbord ser lite fult ut. Sedan har jag dammsugningen kvar, det tråkigaste alltså ^^ Allt annat är fixat i alla fall. Har hunnit duscha med, haha! Orkade inte vänta med det. Skall gå iväg till centrum vid 16.15 och möta Andréa vid Ruyi så skall jag, syster och Andréa köpa takeaway, in på Sabis och handla lite godis till kvällen och Andréa ska ta med sig någon film med som vi kan titta på, mysigt! :) Men nu skall jag fortsätta städa, så inte Andréa svimmar när hon kommer in på mitt rum ;)

Tränat och ätit lunch...

Shit körde stenhårt idag xD Mina armar höll på att sprängas eller nått kändes det som, fast det är en härlig känsla :) Sen körde jag fyra magövningar! Så jag lär väl vara slut ikväll/imorgon, fast jag hoppas på att jag skall orka åka iväg och simma imorgon :) På torsdag skall jag ha en personlig tränare på gymmet, det ingår två instruktioner i 12 månaders kortet. Så tänkte nu när man inte har Conny där som kan visa en övningar så får väl en sån "kråka" visa ^^ Åt precis lunch också, kallrökt lax, namnam! Älskar lax xD Jag skulle säkert kunna leva på kyckling, lax och skaldjur i resten av mitt liv om jag fick bestämma. Ikväll så skall jag och min syster äta thaimat, gott. Sedan skall vi tjocka oss med godis, namnam ^^ Mamma och pappa åkte precis iväg, de skulle på en föreställning sedan skall de gå ut och äta med några bekanta. Ska snart hoppa in i duschen, men först skall jag nog städa rummet lite, måste dammsuga, var ett tag sedan (a)


Nu drar jag...

Till gymmet, skall träna armarna tror jag, den roligaste muskelgruppen! :D Speciellt triceps. :)

It feels wierd...

Att jag inte är i Göteborg just nu och är hos Conny! :( Var så inställd på att åka. Det är jobbigt när inte mina känslor försvinner ett jota. Just nu sitter jag och lyssnar på musik på spotify. Lyssnar på lite blandat, men även på band som jag snart skall se den 17 november, bland annat så skall Buckcherry, Papa Roach och Disturbed spela, lär bli grymt! ^^



Köpte detta halsband förra veckan på ur och penn ^^



Nu skall jag ta och lägga mig och läsa! Skriver med imorgon/idag!
Sov så gott!

Hej hej!

Idag så fick jag tillbaka två läxförhör och jag hade det högsta som man kunde få på dem ^^ Roligt. Sedan skrev jag även ett prov idag, som jag tyckte gick bra. :) Får hoppas att det gjorde det! Sedan åkte jag och Sandra in till stan och jag "slösade" bort mitt studiebidrag :) Köpte en väst och en skjorta ifrån Monki, sedan ett par strumpbyxor ifrån H&M. :)





Bilderna blev inte så bra :( Men den är snygg i alla fall ^^
Monki - 400 kr.





Väst från Monki - 350 kr :)

"The human stain"

Jag har blivit helt kär i denna låt!



Tycker verkligen att hela låten stämmer in på mänskligheten. Vem har aldrig önskat att man var ett barn igen? Eller att man ibland önskar att man aldrig blivit född? Tror nog att alla har haft sådana tankar någongång i sitt liv. Sedan att det gör ont att leva och vem skulle vilja dö för att rädda världen. Åh jag bara älskar den. Den är som ett mästerverk. Detta är nog en av mina favoritlåtar just nu! :)

Farfar...

Ibland så saknar jag min farfar! Han dog för sju år sedan, bara det att han hade sin hjärnblödning i fem år. Eller något sånt. Så han fick den när jag var fem år och jag hann aldrig lära känna honom tråkigt nog :( Det enda minnet som jag minns riktigt tydligt det är när jag hade gjort en såg av papper och sågade honom på benet och han skakade på fingret till mig på skoj. Det är det jag minns mest av honom. Han skulle förmodligen varit världens bästa farfar om jag hade fått lära känna honom. För när man är så liten så minns man inte så mycket. Min farfar fick sin hjärnblödning nästan på direkten efter han hade gått i pension och om jag minns rätt så blev han bara 69 år gammal. :( Det var tråkigt när han dog, men samtidigt så var det en lättnad eller vad man skall förklara, för han hade bara legat i en säng i fem år och lidit! Hemskt. Saknar dig farfar!



Här var farfar kanske 25 år eller nått! :)



Denna låt spelade på hans begravning och jag minns hur mycket farmor grät när hon hörde denna låten spelades, för jag tror att det var pappa som tyckte att den skulle spelas på begravningen.

Har precis...

Färgat håret! :D Det blev bra tyckte jag, jätteljust! Precis som jag ville ha det. Vissar hur det blev imorgon, för idag är jag inte på fotohumör. Imorgon kommer vi vara tvungna att börja en timme tidigare, istället för bara skippa MT lektionen på slutet! Blir så arg, så vi måste äta lunch redan vid 10.30 imorgon, taskigt alltså! Får se vad man hittar på, på lovet nu när man inte skall ner till Göteborg! Min systers kille kommer på måndag så blir väl att man får umgås med honom. För hon kommer jobba och då är det bara jag hemma. ^^ Sedan har jag och Sandra sagt att vi skall träffas. Sedan funtar familjen att gå på boulebar nästa helg, äta middag där och spela boule, haha ^^ Har varit där en gång tidigare, då fick vi bara en bana på 30 min. Då var det jag, Conny och föräldrarna som spelade. Haha och Conny hade värsta nybörjarturen och får klotet typ en cm från den lilla bollen. Det var första gången han spelade det och hans första kast ^^ Jag och Conny vann mot föräldrarna ^^

Shit vad jag är...

Trött! Vill sova ^^ Råkade somna på soffan i kanske 5 - 10 min. Skall snart äta middag, sedan skall jag titta på paradise hotel. Funderar på att färga hårt efter det med, sedan plugga till mitt läxförhör om HLR som jag har imorgon. Fast jag tror jag minns hur man gjorde på alla dem sakerna så! Tycker synd om Sophia också :(

Plugg...

Det märks att det snart är lov, för just nu är det ganska många uppgifter som skall vara klara till denna vecka. Fast lärarna har även varit snälla och skjutit upp tiden till några dagar efter lovet. För en stund sedan intervjuade jag min syster, om hur det var att bo i Belgien osv. Sedan håller jag nu på att plugga till en powerpoint presentation. Som jag och min grupp skall redovisa imorgon. Fast jag kan nog det mesta redan. Det är mer ordningen jag skall få in lite mer. Vi har läxförhör på fredag, fast det har vi redan gjort i idrott och hälsa A. Det är HRL (hjärt- och lugnräddning) fast nu skall vi ha det i arbetsmiljö och säkerhet. Så det är det inte så mycket plugg till, för jag har redan fått MVG i det momentet på idrotten ^^ Den tar slut nu. Idag var vår sista idrott och hälsa A lektion. Hon sa att jag ligger på VG - MVG nivå, så min sista uppgift som jag gjorde idag skulle nog få väga för vad jag skall få. Efter lovet börjar B kursen. Intressant ^^ Tråkigt väder det är ute! Vill ha sommar. Fast det är lång tid kvar och innan skall jag hinna fylla 18 på våren! :D Då jävlar skall jag tatuera mig, vill helst göra det den dagen jag fyller 18. Sedan skall jag ut med mina syskon plus Conny på någon rockbar! Lär nog bli roligt! :) Fast de kommer säkert bjuda mig på massa alkohol! Och jag som inte dricker det ^^ Haha! :) Känns som man "läker" ganska fort ifrån att vara singel. Det var ganska bra idag, förutom när jag skulle åka hem, då blev det ganska jobbigt. Fast sen har jag bara försökt att tänka positivt, fast innerst inne hoppas jag verkligen på att vi skall bli tillsammans igen, för du är den enda jag vill ha! :( ♥ Kärleken kan verkligen vara helt underbar, sedan kan den vara som en kniv i hjärtat. Sjukt ändå. Haha, vad var det här för positiva tankar?! :O
Nä nu skall jag nog ta och göra lite annat, titta lite på tv och ta och läsa. :) Orkar inte plugga mer idag i alla fall :) Hm, undra vad man skall göra på höstlovet nu då? För jag har ingen lust att åka ner till Göteborg. Jag tror att vi båda behöver en stund för oss själva. Ifall det bara hade varit över en helg hade det varit lättare, men nu är det 9 dagar. Blir väl säkert att man tränar och tar det lugnt mest, samlar krafter inför resterande tiden som är kvar tills det blir en ny termin. Tiden går fort ändå, har snart gjort hälften av min gymnasietid, skönt! :) Än så länge så har jag bara VG - MVG i alla ämnena. Har som mål att uppnå minst VG i alla ämnen förutom B kurser, som matte och engelskan. Svenska B borde jag lyckas med minst ett VG, förhoppningsvis C kursen med. Jäkla massa text det blev denna gång då ^^



Säger god natt nu i alla fall! :)
Sov så gott
!

Nu drar jag iväg i regnet...

Till gymmet, vet inte riktigt vilken muskelgrupp jag skall träna dock. Blir antingen ryggen eller benen tror jag :)

Hej...

Kom hem från skolan för ett litet tag sedan! :) Nu skall jag skriva ihop lite intervjufrågor till min syster. Sedan skall jag äta middag och sticka iväg till gymmet. När jag kommer hem så skall jag intervjua min syster, sedan om jag hinner skall jag färga mitt hår med tror jag :) Skall färga den fula utväxten och lite slingor som fortfarande ser gula ut ^^


Ingen idé att hänga läpp...

Utan man får tänka så positivt som möjligt. För Conny finns ju fortfarande kvar i mitt liv, han har ju inte försvunnit någonstans och det är nog det som betyder mest i alla fall! Det börjar redan kännas bättre för varje timme som går. För man försöker tänka på annat och även på alla minnen han och jag har, fast ibland blir även minnena jobbiga för man kommer sakna de stunderna så mycket. :( Var i alla fall iväg med mamma och min syster och åt en glass förut, den var väl okej god. Åt en banansplit, men det brukar väl vara marränger i en sådan? För det var det inte! Det svider på huden, för många tårar har runnit ner för den, inget mysigt. Familjen stöttar mig, vännerna med. Även Conny! Jag skall nog ta och lägga mig i sängen och se på pardise hotel innan jag skall sova. Börjar 9.00 imorgon och slutar 15.50 eller något sådant. Imorgon måste ganska mycket plugg göras också!

Sov så gott! :)

Vart skall jag börja?

Inatt tog det slut mellan mig och Conny! :( Så mitt hjärta har gått i tusen bitar känns det som. Fast jag förstod att detta skulle hända förr eller senare, för han har förvarnat mig om det. Vi har valt att vara vänner. Visst det känns såklart skit jobbigt, vi har varit tillsammans i snart tre och ett halvt år. Än har jag inte velat ta av mig min förlovningsring. Fast den skall väl av tillslut när jag känner mig redo. Jag älskar Conny något så enormt mycket. Sedan hoppas jag att han någondag skall hitta tillbaka till mig, fast det är förmodligen önsketänkande. Kommer alltid finnas där för dig i alla fall! Du betyder allt för mig, vill skriva älskling, fast vet inte om det är fel?! För du kommer alltid vara min älskling även om du är min vän eller pojkvän! Nu är det jobbiga kvar, att resa sig ifrån detta och kunna gå vidare, fast tiden läker sår! Tack för den underbara tiden med dig, allt man har lärt sig och få dela sin kärlek med dig. Du var/är min första riktiga kärlek!


Skall titta på en film...

Sedan skall jag sova! Börjar ändå så sent imorgon, vid 13.30 och slutar 15.00. Så spelar ingen roll om jag är trött eller inte! ^^ Skall upp tidigare och simma imorgon med, skall bli skönt! Fett skall brännas ;)

Sov så gott! :)


Hej!

Har haft fullt upp tills nu :) När jag kom hem så blev det middag på direkten, sen gick jag och mamma på promenad. Har tittat på tv också! Nu skall jag snart se på paradise hotel på tv6 play. Imorgon skall jag åka iväg vid 10.01 och simma innan skolan börjar, skönt :) Skriver kanske mer senare om jag orkar! Skall ta och se på paradiset nu ;)

Ingen powerwalk

Orkade inte imorse. Hade ont i halsen också när jag vaknade. Så antingen går jag på det när jag kommer hem från skolan ikväll eller så sticker jag iväg till gymmet! :) Imorgon skall jag simma innan skolan, då börjar jag 13.30 och slutar 15.15 :) Så skönt! Hörs när jag kommer hem!

Dags att lägga sig i...

I min mysiga hästen säng ;) Har eftermiddag nästa vecka! Skönt, älskar sovmorgon! Fast ska nog gå upp vid 8.00 imorgon och ta en powerwalk i skogen :) Spelade domino som vanlig typ ^^ Haha, har börjat spela det ganska mycket nu med mamma och pappa. Vilse var också med. Nä nu är det dags att krypa ner under täcket och ta och läsa lite!



Sov så gott allihopa :)

Kladdkaka...

Gjorde kladdkaka idag med hallonsås :) Det blev gott!

Här kommer receptet:

2 ägg
3 dl socker
100 g smör

2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

Såhär gör du:

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör sedan ner det i smeten. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner det i smeten. Smöra och sockra en form (socker blir bättre för då får man crispig yta över och under kakan) Häll sedan ner smeten i formen och in i ugnen i ca 10 - 15 min. På 175 grader.

Sedan hallonsåsen:

Hallon
Floursocker

Värm ett vattenbad med hallonen i. Rör om tills det blir som en sås av hallonen, ha i lite floursocker. Klar att servera.


Hopp, förtvivlan, tillslut glädje...

Matchen slutade 4 - 4. Djurgården kvitterade när det var 10 sekunder kvar av matchen! :D Haha skrek "JAAA!" så att det gjorde ont i halsen ^^ Egentligen så var alla mål som ellos gjorde på oss riktigt dåligt slarv från Djurgårdarnas del. Men va fan, det känns ändå som en vinst när man kvitterar sådär i slutet! :)


Blev ingen fussball! :(

För min "dumma" storabajs syster har ont i halsen och orkade inte gå på fotboll i regnet! Så då blev jag såhär arg:



Ser ni mina mördarögon? ;) Hon får nog passa sig så jag inte kittlar henne! Hon hatar att bli det, fast jag tycker det är roligt. För man behöver knappt nudda henne utan att hon blir kittlig!

Pappa ska kanske köpa matchen sen när han kommer hem, så då får jag se den ändå. Fast det är roligare att stå där och se på matchen!

Har precis...

Tagit ett varmt och skönt bad :) Låg och läste lite i badet. Så nu känner mig sig avslappnad! Ska nog ta och äta lite lunch och se på tv tror jag... eller så tar jag och pysslar lite med rummet ^^ Får se vad jag hittar på och vad jag känner för! :)



God morgon!

Vaknade för en stund sedan :) Har ätit frukost. Åt kallröktlax och knäckebröd ^^ Var inte direkt sugen på någonting. Vet inte riktigt vad jag skall hitta på nu på förmiddagen. För det spöregnar ute. Ville gå ut och gå och prova hur skorna och stavarna är. Fast jag har ingen lust att göra det i detta väder. Så jag kanske tar och tittar på lite inspelade program som jag vill se. Eller så tar jag mig ett varmt bad. För det var länge sedan jag gjorde, brukar bara duscha annars. Får se vad jag gör. ^^ Skall åka iväg till Stadion senare och se på när Djurgården - ellos spelar. Hoppas Djurgården vinner. Tur att man har tak över huvudet, så man slipper få regnet på sig! :)


Dags att sova...

En trötter Agneta säger nu god natt ^^ Har suttit och spelat spel med mamma och pappa. Ska ta och läsa som vanligt innan jag släcker lampan. Fast lär nog inte orka läsa så många sidor. Något kapitel eller så. Skriver mer imorgon :) Ska på Djurgården - ellos imorgon föresten :) Hoppas det är någolunda varmt i alla fall.



Sov gott :)


Tittat på film...

På voddler, såg på the bounty hunter. Den var bra! ^^

Såhär ser ljusstaken ut som jag köpte idag på In och Finn:

 

Sedan köpte jag tre plastblommor:


Pust...

Har varit vid det nyöppnade stället vid Coop Forum. Port 73. Fick ett par löparskor och stavar. Sedan köpte jag tre plastblommor. Hade länge sett dem på Jotex och tänkt köpa dem, där kostar de 40 spänn. På In och Finn kostade de 20 kr styck. :) Köpte även en lotuslykta. Visar senare, skall snart ta och äta :)


Trötter...

Är jag just nu och skall nog ta och sova. Skriver mer imorgon istället!

Sov så gott!

Föreläsningarna...

Var väldigt intressanta. Båda var på engelska så man fick spetsa öronen extra mycket. Fast jag förstod allt vad dem sa som tur var. Fast lärarna skulle vara jobbiga och översätta typ hela tiden! ^^ Första var en som kom från Pakistans ambassad. Han pratade om översvämningen. Det var hemskt att se bilder på hur det såg ut osv. Fast den andra föreläsningen var mer intressant. För den var mer om barn och det var så hemskt. Vi fick se en dokumentär som kanske var 15 min. Det handlade om att det finns väldigt många barn som lever på gatan i Kenya. De sniffar lim och det var så hemskt att höra deras kommentarer. Med att de vill sluta, men kan inte. För limmet gör så de känner sig mätta och slipper frysa. Man ville bara ta alla i sin famn och hålla om dem. Det var så hemskt att se. Att vi här i Sverige har det bra är ju bra. Men att se hur barnen har det där, är så jävla hemskt. Fast han sa att många svenskar hade hjälpt honom i sin organisation. Den heter Friends Pioneer. De hjälper till att bygga skolor i slum områdena. Ser till så att så många barn som möjligt får gå i skolan, får ett mål mat om dagen i skolan, skoluniform, böcker med mera. Denna föreläsning fick det att göra ont i hjärtat, men samtidigt blev man glad när man såg hur mycket de hjälpte människorna (speciellt barnen) att få en bra framtid och inte behöva bo på gatan.

Fy...

Det är snö ute :( Dock ser det ut som om det kommer ha gått bort tills kvällen =) Så jag hoppas inte på att det skall komma mer snö nu! Skall snart åka till skolan. Idag har vi längre dag än vanligt, för att vi har vår programdag. Fast vi kommer få ledigt lite senare för att vi har "övertid". Slutar 15.00 så jag överlever väl. Men 12.30 på en fredag är skönare! Somnade jättetidigt igår föresten. Klockan var typ 21.10 eller något sådant. Skönt, för idag är jag väldigt utvilad.

Lägga mig i sängen...

Har ingen ork att vara uppe, känner mig inte helt bra. Huvudvärken smyger sakta fram känner jag och börjar bli täppt i näsan. Skall ta och läsa lite innan jag somnar. Imorgon skall det snöa har i Stockholm sa de på nyheterna. Visst snö kan vara fint i december när det är jul. Men inte nu! Det är för tidigt, tycker inte om det!



Sov så gott!

Skola, prov, promenad...

Idag så gjorde vi inte direkt något speciellt i skolan. Jobbade på ett grupparbete, pratade om sömnvanor osv. Sedan slutade vi 12.25, då stack jag och några tjejer i klassen till thai stället och åt lunch. Sedan 14.00 så var det genomgång i ett klassrum om fritidens historia. Klassen skrev detta prov för jättelänge sedan, men då hade jag bihåleinflammation och var hemma. Så idag fick jag skriva det vid 16.00 så får hoppas på ett mvg. Det var väldigt lätt så. När jag kom hem så gick jag mamma och pappa ut och gick en promenad i rask takt i skogen. Skönt. Vi skall nog snart äta. Blir pyttipanna. Imorgon i skolan skall vi ha programdag, då skall alla från barn och fritidsprogrammet och omvårdnad träffas och lyssna på två föreläsningar och se på kortfilmer. Föreläsningarna kommer handla om översvämningen i Paktistan och hur människorna har det där. Sedan var det en annan om en som jobbade i Kenya eller något annat land i Afrika, som ska prata hur det är i slummen. Tror det kan bli rätt så intressant.

Promenad...

Var ute och gick i skogen med mamma och pappa. Det blåste dock väldigt kallt ute. Vi skall snart äta middag, det blir fisk och rödbetor =D Namnam! 

Hemma...

Kom precis hem! Vi hade bara en timmes idrott idag, istället för två. Vi körde pilates? Vet inte om det stavas så och avslutade med medition, det var roligt ^^ Vet inte riktigt vad jag skall göra senare, skall väl i alla fall ta och titta på paradise hotel som jag spelade in igår, hann aldrig se det när jag var nere i tvättstugan :) Skriver mer senare!

Helt slut...

Ska snart ta och sova. Min kropp skriker efter att få gå och lägga sig ^^ Men jag vet inte om jag kanske skall äta en macka eller yoghurt först. Fast det tror jag inte att jag gör. Orkar inte direkt göra ett skit så ^^ det blir nog mest bara läsning och sedan sova.



Inte världens bästa bild, det är månen som man ser mellan löven ^^
Sov så gott!


Drömde en konstig dröm...

Jag tänker tatuera mig när jag fyller 18. Inatt så drömde jag dock en jättekonstig dröm om det ^^ Hade skrivit Djurgården på höger underarm, på riktigt så skall jag ha på vänster. Sedan gick jag i alla fall runt med en tatuerarnål/maskin och gjorde tatueringen på mig själv, med vänsterhand?! Är högerhänt. Plus att samtidigt som jag gjorde tatueringen på mig själv så gick jag ner till bussen. Hann skriva "DJA" fast det stod Djurgården =S Eller i drömmen så stod det så i alla fall. Bara det att D:et blev inte till någon rak linje utan typ mer prickig? Samma sak med J:et. och A:et hann jag göra ett halvt A. Sedan gick jag på bussen och träffade på en ifrån min gamla klass. Då frågar han mig vad jag skall göra, så säger jag att jag skall tatuera mig, så frågar jag vad han skall göra. Då säger han att han skall åka till en tatueringsstudio och tatuera sig, för han hade fyllt 18. Då frågar jag om jag inte kan följa med och också tatuera mig. Fast det fick jag inte för jag bara var 17. Sedan minns jag inget mer, så får väl antagligen gå runt med min "vackra" tatuering ett tag till i drömmen ;)

Nä nu skall jag ner till tvättstugan igen ^^

Intervjuer...

Tror jag att det stavas. Har jag i alla fall haft en jäkla massa idag ^^ Hela tre stycken på olika platser i Haninge kommun. På fritidsförvaltningen, kulturhuset och Brandbergens fritidsgård. Gjorde detta för ett skolarbete i kursen fritidskunskap. Fast vi kommer få kompledigt lite senare, vilket är bra i alla fall. Sedan har jag gjort en skoluppgift eller två till idrotten. Nu har jag ingen som är akut som behöver göras i alla fall skönt ^^ Till middag ikväll så blir det pappas pannkakor, de är jättegoda, men det var länge sedan som han gjorde det, brukar jämt vara mamma. Hennes är också goda däremot ^^ Sen skall jag och mamma ha tvättstugan vid 19.00 till 22.00. Bajs tråkigt, plus att det är mycket tvätt idag också! Fy fabian ;)


Migrän...

Känner hur huvudvärken sakta smyger sig på. Skall snart ta en tablett, annars kommer jag ångra mig imorgon bitti. Har inte hunnit plugga någonting. Blev massa annat, åka iväg och handlade och sedan känt mig dålig ^^
Fick en ny datormus och tangentbord av pappa också :) Samt office paketet!



Razer lycosa - 950 kr. Tangentbordet lyser också ^^



Razor DeathAdder - 599 kr tror jag om jag minns rätt! ^^

Hm...

Jag vill färga mitt hår rött! ^^ Men jag kanske ångrar det senare?! xD Fast jag har börjat tröttna på mitt blonda hår. Så får väl se hur jag gör. Funtar då också på att färga luggen svart ^^ 



Bilden tog jag igår, efter dopet ^^

Hej!

Jag kom precis hem. Är trött. Jag skall ta och hämta hem spotify, iTunes och andra program som försvann när jag gjorde datorn till windows 7. Sedan skall jag skriva lite frågor på datorn och skriva ut. Imorgon skall nämligen jag och några från klassen intervjua en på kommunhuset på fritidsförvaltningen, sedan kulturhuset och en fritidsgård ^^ Har även en slutanalys att skriva till idrotten, får se om jag börjar på den idag dock ^^

Usch...

Det går så segt att fixa allt på datorn. Att föra över alla filer som man skulle ha till hårddisken, sedan instrallera windows 7 och sedan lägga över igen, uppdatera massa drivrutiner, fixa virusskydd osv. Tar sjukt lång tid alltså! ^^ Taskigt. Skall snart ta och sova... har förmiddag denna vecka som kommer så! Det är inte så himla lång tid kvar till höstlovet heller :)

Säger god natt redan nu!

Home!

Kom nästan precis hem. Var på dop, mitt kusinbarn döptes. Han är så söt. Är trött, lyckades somna i bilen. Just nu håller jag på att lägga över all musik och bilder och lite annat på en extra hårddisk, så skall jag sedan formatera datorn så jag får windows 7 istället för vista, som jag har nu. För vista är grymt dåligt! Fast det tar lång tid att lägga över allt :( Så lär nog få sitta med det ett bra tag. Musiken kommer ta längst tid och jag har typ över 8000 låtar ^^

God natt! :)

Har suttit och spelat domino med föräldrarna och syster. Jag kom sist, ARG! ^^ Nu måste jag ta och lägga mig i sängen, skall väl gå upp runt 09.00 imorgon. Sedan kommer jag vara borta hos min kusin hela dagen förmodligen. Trevligt att träffa släkten igen, såg väl dem senast när mamma fyllde 50 i juli. Nä nu skall jag ta och hoppa ner i sängen! Hörs imorgon/idag!

Sov så gott! Dröm sött och vakna torrt ;)

Hemma igen...

Klev precis innanför dörren här hemma! Har haft en trevlig dag/kväll med Andréa. Vi har bakat (chokladmousse) och lagade pizza till middag. Sedan har jag busat runt med hennes söta lillebror :) Imorgon skall jag iväg till Rådmansö och gå på dop. Kusinbarnet skall döpas! Skall bli trevligt att träffa släkten och alla söta kusinbarn ^^ Blir det ännu mer bus! Kommer säkert vara helt slut imorgon kväll ;) Brukar bli så.


16/10

Hej, vaknade för ca en och en halv timme sedan. Åt frukost, duscha, sen har jag inte gjort så mycket direkt. Skall åka till Andréa med 12.13 tåget :)

Trött

Sitter och gäspar för fullt! Fast jag gick upp tidigt idag så, före 8 så ^^ Ska ta och gosa ner mig under mitt blommiga täcke och min fluffiga och mysiga filt ^^ Ska läsa som vanligt, sedan imorgon skall jag iväg till min bästavän :) Skall intervjua hennes mamma om inskolningsfrågor, sedan skall vi hitta på något jag och Andréa :) På söndag är det dags för dop.

Juste en annan sak, som gjorde mig riktigt glad idag! Hade coachsamtal idag i skolan (istället för mentor så har vi coach på Jensen och vi har samtal med dem en gång per termin) Då sa hon att jag var en väldigt lätt tjej att sätta betyg på, just för att på lektionerna så visar jag MVG nivå och i det som jag säger när vi har diskussioner att jag kan tänka steget längre! Blev jätteglad att få höra den kommentaren :)

Nä nu skall jag lägga mig! :) Sov gott allihopa!


15/10...

Woho idag är jag 17 år och 6 månader ;) Haha ^^ så om ett halvår så får jag äntligen tatuera mig :D Sedan får man köpa trisslott ;) gå på krogen, fast det har jag dock inte lika stor längtan efter. Fast jag skall ut ändå, bara för jag kan. Fyller nämligen 18 på en fredag, så då skall jag dra ut på någon rockbar ^^

Idag så byte jag storlek på mina boots och såhär ser de ut:



Din sko - 499 kr

Köpte även två tröjor, en med Rolling Stones och en med Guns N' Roses


HM - 149 kr
Det kostade den andra med och är köpt på samma ställe, den fast dock inte på deras hemsida och jag orkar inte ta kort på den ^^


Frukost

Min frukost bestod av två stekta ägg ^^ Ville egentligen koka dem, men då äter jag inte gulan, sedan hade jag inte tid att vänta 8 min på att de skall bli klara. Nu ska jag snart ta och gå till tåget. Ska ta 10.01 tåget, så går väl om ca 10 min. Har ingen lust med skola idag, fast den kommer nog vara ganska lugn, har bara arbetsmiljö och säkerhet samt mental träning. ^^

Hörs när jag kommer hem från plugget! :)

Guten morgen!

Jag kom precis hem från ungdomsmottagningen. Allt gick bra och mitt blodtryck var superbra =) Ska snart ta och äta frukost, fast jag vet inte riktigt vad jag vill äta ^^ Ska träffa Sophia inne i stan vid 10.30, så ska vi till din sko och byta till en större storlek. Sedan åka till skolan och träffa Sandra, gå till vi och handla något att äta till lunch. Har bara två korta lektioner idag också, för fsf går bort idag! \m/


"God morgon"

Min dag har varit bra. Plus att imorgon kommer vi få sluta två timmar tidigare om jag förstod rätt ^^ Fast innan skolan börjar så skall jag iväg till ungdomsmottagningen, har bara en karta kvar av peisarna ^^ Sedan skall jag in till stan också, eller går i skolan i stan, men skall in och byta mina skor som jag fick av mamma idag till en större storlek ^^ Men visar skorna imorgon istället! Fast jag är redan kär i dem ;) Såg ett par andra skit snygga stövlar med, haha jag är verkligen galen i skor ^^ Och hörde igår från mamma att hon och pappa kanske skall åka till Thailand, det första som dök upp i mitt huvud var att de skulle shoppa massa converse skor till mig, för där kostar de typ 200 kr! Skit billigt ^^ Idag så hade vi svenska c, vi skulle mest bara ge varandra respons på varandras pm, sedan åkte jag, Sophia, Maria, Adam och Sandra iväg till ett thai ställe på Lilla essingen. Vi är lata som inte går, får väl skylla på Sophias ben ;) Sedan hade vi fsf (förskola, skola, fritidshem) då spelade vi upp lite rollspel från fall som vi hade jobbat med. Fast vi skulle spela upp hur man inte skall göra. Sedan skulle klassen komma med olika lösningar för hur man ska göra egentligen. Sedan gick brandlarmet :O Fast det lät mer som en mobil haha illa ^^ Så då fick man gå ut i kylan och stå och frysa i hundra år typ. Tror dock inte att det bran, men det var ingen brandövning, för lärarna visste inte att det skulle vara någon. Så brandbilarna kom ^^ Jag tappade min kära ring som är gjord i ten och har ett hjärta :( Älskar verkligen den ringen, men nu är den borta :( Den hade börjat blivit lite för stor för min tumme så då var det väl lätt för den att trilla av från mitt finger. Sedan hade vi ett muntligt läxför som gick bra, haha behövde bara svara på en fråga. Sen fick vi sluta tidigare och när jag kom hem så gick jag och mamma till centrum idag med ^^ Köpte ett par tofflor inne på kapahl också, skit mysiga. Sedan när jag kom hem så fick jag laga middag. Gjorde scampi, så det gick fort. Tittade på paradise hotel och lite komediserier som jag hade spelat in. Nu skall jag ta och sova tror jag, för jag måste gå upp ganska tidigt imorgon ifall jag skall hinna till mottagningens drop in tid. Jag skriver mer imorgon :)



Bild från idag, vid Lilla essingen



Det var en fin dag, men iskallt!

Älskling...

Du betyder verkligen allt för mig! När jag tänker på dig fylls hela min kropp med en obeskrivlig glädje. Din vänstra axel är den gosigaste som finns. I din famn känner jag mig trygg. Dina kyssar får mig att känna mig älskad. Orden du säger. Även om det kan vara "kotlett" så vet jag att du säger det av kärlek. Att få vara i din närhet gör mig glad, att röra vid dig, klia dig. Att du är en del av mitt liv. Det finns ingen annan än du, som skulle kunna få mig att må som jag gör. Du är verkligen mitt allt. Jag saknar dig jättemycket, även fast vi såg senast i måndags. Nu ses vi nästa gång till mitt höstlov och det är inte så lång tid kvar. Fast jag fick tårar i ögonen så fort jag sa hejdå till dig vid hissen. Hatar när du åker ifrån mig. Du är den finaste människan på denna jord och jag älskar dig, Conny, av hela mitt hjärta! ♥


Hej :)

Har skit ont i min vänstra biceps ;(  Kan inte ha den längs med kroppen, då gör det skit ont, utan den måste vara lite böjd hela tiden, irriterande! Fast har precis tagit på tiger balsam så får hoppas att det funkar! Var i centrum tidigare med mamma. Köpte en present till mitt kusinbarn. Han har precis fyllt år, eller för en månad sedan och nu skall han döpas på söndag. Så jag köpte ett par jeans som är svarta och rockiga ^^ Sedan en rutig skjorta också ^^ Haha, kanske inte de bästa kläderna för en 1 år och 1 månad barn. Fast de var coola tyckte jag! :) Såg ett par skit snygga boots/kängor på din sko också, som jag hoppas på att mamma vill pröjsa åt mig ^^ Man kan alltid hoppas på det i alla fall ^^ Har läxförhör imorgon och jag har inte pluggat ett skit ^^ Ska läsa lite innan jag skall sova, sedan på tåget/bussen imorgon när jag åker till skolan! Minns ändå det mesta vi pratade om. Kunde inte träna idag heller. Min biceps skulle förmodligen gå sönder helt då. Det skulle inte vara så roligt. Fast jag hoppas på att den är läkt till imorgon, fast det kan jag nog bara drömma om! Fast jag kan alltid träna benen, då är det inga armar som jobbar så! :)


Sverige sög, domarn sög, Holland dög...

Haha rubriken säger väl det mesta. Skit tråkig fotbollsmatch. Holland gjorde det som de skulle och det var att göra fyra mål. Sedan behövde de inte göra så mycket mer. Sverige kom igång när det var ca 15 - 20 min kvar av matchen, lite sent att vakna till liv då! Aja, jag sa det tidigare att jag inte trodde att Sverige skulle ha någon chans. Har precis skickat in en uppgift till idrotten och innan var det svenska c. Nu måste jag skriva en loggbok om ett projektarbete som vi har i skolan. Skit tråkigt, känns som att vi inte gör annat än att skriva loggböcker. Imorgon har jag heldag, börjar 08.30 och slutar 15.55. Fast vi har bara tre lektioner och ett hål på tvåtimmar. Nä nu måste jag ta och skriva sen skall jag se om jag ens orkar läsa någonting idag, är grymt trött ^^ Känns som att ögonlocken skall stängas närsomhelst.

Sov så gott! :)

12/10

Snart börjar äntligen Holland - Sverige matchen. Tror dock att Sverige kommer förlora mot Holland. För Holland är ett sånt grymt bra fotbollslag. Idag gick jag upp tidigt och åkte iväg och simmade i en timme. Simmade 1,5 km. Tyckte jag var duktigt av mig, för jag hade träningsvärk i biceps och kände lite i axlarna. Har väldigt mycket skoluppgifter nu, fast det är egentligen bara småuppgifter. Fast det känns irriterande att ha många som skall in samtidigt. Var hos tandis idag med. Mina tänder var fina men hade fått tandsten och det kan man inte rå för att man får. För det får man när tandborsten inte kommer åt. Så skall tillbaka dit nästa torsdag och ta bort det. Ska se om det finns något gott att äta. Var ingen god middag idag men är äckligt hungrig! ^^ Nä skriver sen efter fotbollsmatchen om jag hinner, har massa plugg ^^



Föresten är det bara jag som är trött på all hysteri kring Zlatan?


Trött...

Ska ta och läsa lite och sedan sova. Ska upp vid 07.30 imorgon, så jag hinner simma innan skolan börjar. Efter skolan skall jag till tandläkaren, tråkigt! Kommer kännas tomt i sängen nu när ingen gose älskling ligger där! ♥



Sov gott!

Tränat...

Köpte gymkort idag :) Så nu räcker det i 12 månader. Började med att träna armarna. Fan vad man har tappat på biceps märkte jag. Fast det går förhoppningsvis bättre nästa vecka. Triceps hade jag dock knappt tappat något i alls, skönt! Orkade göra lika många situps som vanligt också ^^ Imorgon skall jag åka och simma innan skolan, så nu blir det mycket träning. Får hoppas att jag håller mig frisk nu bara! :)

Det var mysigt att ha sin älskling här! Nu väntar jag mest bara på att jag skall få åka ner till Göteborg. Åker 29 oktober, efter skolan. För denna helg ska jag på dop, mitt kusinbarn skall döpas :) Sedan helgen efter skall jag förmodligen gå på museum. Skall se på Terrakottaarmén, i Bergsrummen, med mamma och farmor tror jag. Är nog lite intressant tror jag ^^ Skall äta middag, sedan skall jag se på Paradise Hotel och kanske göra en logg till idrotten. Får se om jag orkar. Skall ändå upp relativit tidigt imorgon när jag skall åka in till Eriksdalsbadet innan skolan så! :)


Hej!

Har varit med min älskling hela helgen ♥ Saknar honom redan! Han åkte hem imorse. Har inte tid att skriva nu, skall iväg till gymmet! ÄNTLIGEN! Skriver mer sen när jag kommer hem! :)


Dags att...

Lägga sig i sängen, måste nog ta en huvudvärkstablett känner jag också =/ Tror det är vädret som gör att jag får huvudvärk ^^ Ska ta och läsa sedan sova. Imorgon är det skola mellan 08.00 - 12.30, jag hoppas att vi får sluta lite tidigare. Sedan skall jag åka från Thorildsplan in till centralen och möta älsklingen. Kanske blir så att vi äter lunch där, eller så blir det att vi åker hem och äter. Kommer inte äta med elevkortet imorgon i alla fall. Ska ha redovisning också imorgon! ^^ Vi skall redovisa en barnbok som jag och några kompisar har gjort tillsammans. Skall bli intressant och se hur de andra har skrivit!



Sov så gott!


7/10

Idag har jag haft skola. Var två barn och fritidsämnen och svenska c. Sedan åt vi lunch. Kom hem och städade lite gran. Vill att det skall se någolunda fint ut tills när älsklingen kommer imorgon! Mysigt! ♥  Han kommer dock till Stockholm 15 min innan jag slutar. Så han får väl vänta i ca 30 min eller nått sånt, skall skynda mig i alla fall. Så jag lär nog inte skriva något i helgen, inte på fredagen eller på lördagen förmodligen. Nä nu skall jag fortsätta fixa det lilla sista. Senare skall jag och föräldrarna, kanske syskonen (tror jag dock inte) spela domino, eller hur det stavas. Jag spelade det för första gången igår och jag vann alla omgångar som det gick att vinna. Ibland slutar det med att ingen vinner. ^^


Äntligen...

Funkar blogg.se igen. Skulle visa min tröja som jag köpet igår, men det funkade aldrig så får ta och visa den nu istället :)



Bikbok - 299 kr

Hej!

Idag hade vi först friluftsdag, då lyckades jag paja mitt knä. Inget mysigt, sedan hade vi lunch, åt en god kycklingsallad med Sandra :) Sedan åkte vi till Kristineberg för att sedan gå till Karlbergs militärhinderbana. Bara det att jag inte kunde göra så himla mycket av sakerna, för mitt knä är som sagt paj. Sedan gick jag, syster och pappa till centrum och åt på en grekiskrestaurange. Åt bläckfisk, älskar det! :) Köpte även en tröja, men det visar jag lite senare :)

Idag mår jag...

Mycket bättre, känner varken av magen eller huvudvärken :) Skall snart ta och gå till tåget och åka iväg till Ängbyplan *suck* Har jag inte varit där borta tillräckligt nu?! Blackeberg ligger nämligen två hållplatser därifrån. Så det tar nästan en hel timme bort till Ängby med. Orkar inte. Vi skall typ gå runt i skogen och ha aktiviteter, om jag har fattat det hela rätt. Sedan är det militärbanan i Karlberg på eftermiddagen. Så idag slutar jag 16.20, tråkigt! ^^


Seg...

Känner mig seg och trött. Imorgon skall jag till skolan. Vi skall först vara vid Ängbyplan 09.30, men jag är less på att åka dit bort. Sedan skall vi ha lunch/håltimme till 14.20, då skall vi ha idrott borta vid Karlbergs militärhinderbana, haha skall bli intressant och se hur det går. Tror inte jag kommer orka dra upp mig själv, fast med lite kämparglöd så kanske ^^ Såg alla avsnitt jag hade kvar att se på ifrån Smallville. Vill att nästa säsong skall börja nu! För denna var grymt bra :)


Ingen skola...

Blev det för mig idag. Hade skit jobbigt migrän, så jag spydde och ville bara att allt skulle vara mörkt. Fast nu har jag sovit i några timmar och huvudet känns bättre, fast magen är inte helt okej än. Jobbigt att vara hemma från skolan nu dock, när vi precis har kommit tillbaka ifrån APU:n. Ska nog mest bara ligga och läsa eller titta på tv idag. Bara ta det lugnt, så kanske magen mår bättre ^^


Färgat håret...

Fast det blev inte riktigt blont själva utväxten, så får färga det igen! Det brukar annars gå bra, när jag har haft Depends hårfärg, den funkar skitbra, fast jag såg inte den på Cubus här om dagen. Så jag köpte något från Schwarzkopf, men den funkade inte, stod på paketet att man inte skulle bli gul, jo tjena ^^ Nä nu skall jag ta och läsa som vanligt, sedan ska jag sova! Börjar 8.00 imorgon, slutar 12.30, sedan skall jag äta lunch, sen skall jag börja med träningen igen, så åker till Eriksdalsbadet direkt efter lunchen. :) Skall bli skönt!



Detta är tifo är från matchen som spelades igår, står någonstans där det är gula flaggor :)

Sov gott!

4/10

Kom hem strax efter 14.00 idag. När jag kom hem så hade jag en jättejobbig huvudvärk, så gick och la mig och vaknade av att det var middag klockan 17.45 ^^ Sov kanske lite väl länge, men är fortfarande trött, så lär nog kunna somna ikväll ändå. Lite senare skall mamma hjälpa mig att färga min utväxt. Ska nog ta och plocka lite gran i rummet, mitt skrivbord ser inte så roligt ut ^^ Fast just nu känns det som om jag inte gör annat än att städa i mitt rum typ ^^ Fast bättre att städa ofta och ha lite att städa. Än att städa sällan och ha mycket att städa ^^


Dags att...

Krypa ner under det mysiga täcket och ta och läsa lite, innan jag skall sova! Imorgon är det dags för skola igen. Har ganska tråkiga ämnen imorgon. Svenska B, fritidskunskap och matte b. BLÄ! xD Börjar 8.00 och slutar redan 12.25 :) Älskar Jensen och dess halvdagar xD

Sov gott!


Matchen!

Matchen var som alltid väldigt nervpirrande. Ville gärna dra halsduken för ögonen så jag slipper se ibland eller i alla fall de sista 15 när aik pressade lite gran, men Dembo var som en gud i målet. Klackledarna var lika "glada" som vanligt. I alla fall, så fick aik världens billigaste straff tidigt i matchen. Fast jag var ganska lugn även fast de ledde. För aik brukar göra ett tidigt mål mot DIF och sedan vänder DIF. Vilket vi gjorde idag. Igboananike gjorde ett jättefint mål i matchminut 42. Oj vilken glädje det blev, skrek "JAAAAA!!!" så högt att jag kände blodsmak i halsen ^^  Sedan blev det halvtidsvila. Matchen startade igen och i 47 minuten var det dags igen för mål! Touma gjorde 2 - 1 målet. Måste kännts surt för gnaget, att en före detta aik spelare gör mål på sitt förra lag i ett derby.  När det blev mål så skrek alla jaaaa igen. Bara det att det även blev dags för en öldusch med, äckligt! Sedan hände det inte så mycket spelmässigt, förutom att aik pressade ganska mycket de sista 15 minuterna. Fast en sak som blev som ett lyckorus var när alla i klacken skrek "Hammarby här kommer gnaget, *klapp, klapp, klapp*" Och de på sittplats sa efter oss samma sak. GRYMT! Skönt också att vinna båda derbyna iår mot aik! :)


Åh en sådan härlig dag...

Djurgården vann mot aik! :D Fy fan vad skönt! aik tog först ledningen efter några minuter på en skitbillig straff. Fast Djurgården vände och gjorde två mål! Grymt! Skriver mer senare om matchen. Måste på toa :O Sedan skall vi snart äta middag :)

Woho!

Jag hittade trattkantareller, vilket jag trodde att det var :) Fast det var inte så himla många. Vi fick ihop 8 dl blåbär. Jag och mamma plockade ofta blåbär när jag var mindre, sisådär 3 - 5 år. Bara det att min motorik inte var så himla bra då. Så jag brukade alltid tappa ut mina blåbär. Tillslut så var det så att jag fick lägga i några bär i min bunke, sedan efter ett tag hällde vi över det till mammas! xD Nä nu måste jag börja göra mig iordning till matchen, måste gå om ca 20 minuter så! :)

Blåränder går aldrig ur Järnkamin
Blåränder går aldrig ur Järnkamin
Vi följer er i ur och skur för blåränder går aldrig ur vi sjunger sången om och om igen ja!

Ut till skogen...

Gick jag och mamma! Vi skulle plocka svamp, men fick med oss bär. Blåa små bär ;) Alltså blåbär :) Så mamma skall göra blåbärspaj. Sedan hittade vi lite svamp, som vi tror kan vara kantareller så vi skall kolla i en svampbok och se ifall det är det! ^^


3/10

Derby dags idag! :D Fast derbyn är jävligt nervpirrande, nästan illamående när man står där inne på arenan och tittar på matchen. För man vill absolut inte förlora mot ärkerivalerna! Fast idag tror jag att Djurgården vinner! Matchen börjar 16.30, så jag och syster skall åka 14.46 redan. ^^ Man måste alltid vara minst 45 minuter innan ett derby om man vill ha bra platser på råttis. Usch hatar att åka enda bort till solna. Skulle vara skönare och bättre om Djurgården får bygga sin egna arena!


Lyssnar på "rullande stenar"

Rolling stones, skall snart ta och sova! Fast skall läsa lite innan som vanligt! :) Imorgon väntar derby, då skall jag sjunga/skrika halsen hes! ^^ Conny säger alltid att jag låter som en liten pojke när jag kommer hem från fotbollsmatcher. Innan fotbollen skall jag och mamma förmodligen ut i skogen och vandra. Måste även skriva min sista loggbok som jag inte skrev i fredags. För den behövde ändå inte handledaren få in, så då är det ingen panik med den.

Sov så gott!


Nu ser det okej ut...

På rummet, har fortfarande lite småplock kvar att fixa. Men det är inga kläder på golvet och jag har en bäddad säng ^^ Köpte lite saker idag när jag var i centrum. Köpte en blond hårfärg så jag skall väl färga det någon dag. Kanske imorgon. Fast jag blev jättesugen på att färga det lila när jag såg den färgen. Fast jag skulle ha ångrat mig efter ett tag. Nu när min blonda hårfärg börjar bli bättre! Sedan köpte jag ett "mirakel-kit" som skall hjälpa till med nagelväxten och göra så det inte är mjuka längre. Får se om det funkar. Vill mest bara att de inte skall vara så himla mjuka som de är ^^ Nä nu skall jag fortsätta lyssna på bra rockmusik och städa!


Mätt

Nästan för mätt till och med ^^ Åt biff med kroketter och kantarellsås ^^ Gott. Nu skall jag nog ta och städa på mitt rum, för det ser minst sagt bedrövligt ut. Speciellt mitt skrivbord illa alltså ^^ Haha!


Ringmunk

Gjorde ringmunkar idag för första gången. De blev goda tycker jag och familjen.

Ingredienser:

5 dl mjölk/vatten
1 paket jäst
2 1/4 dl socker
1 tsk salt
1 msk kardemumma
1 ägg
1,5 liter mjöl
150 g smör
Olja till fritering
Strösocker ha att på munkarna

Såhär gör man:

Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
Värm mjölken så det blir fingervärmt (37 grader). Smulna ner jästen i en bunke och lös upp jästen med mjölken. (Tips, ha bara i lite av mjölken och blanda runt det med jästen så allt löses upp, häll sedan i resten) Tillsätt socker, salt, kardemumma och ägget i bunken. Arbeta in mjölet i degen, lite i taget. Knåda degen tills den lossnar från bunken. Tillsätt smöret och arbeta in det i degen. Du kan bli tvungen att ta lite mer mjöl här. Knåda degen till den släpper bunkens kanter. Låt jäsa med en bakduk över sig, i 30 min.

Kavla ut degen och gör till ringar. Jag använde en stor mugg och en liten mindre plast sak som man brukar ha flytande medicin i. Fast man kan ta lock, burkar, ja vad som helst som är runt. Låt jäsa på en plåt med bakduk i 30 min.

Hetta upp oljan till 180 grader. Ha i 3 - 4 munkar åt gången, låt friteras ca 1 min på varje sida. Ta upp dem med en hålslev. Låt rinna av på hushållspapper. Rulla i strösocker. Ifall det skulle börja brinna från oljan. Ta då över locket. Inget vatten, då kan det bli som en liten explosion.



Bakar

Jag håller på att göra ringmunkar just nu ^^ Fast nu måste de jäsa. Sedan ska jag baka ut dem. Sen är det den där jäkla jäsningen igen! Sen skall de friteras, läskigt :O Är första gången jag gör munkar så! ^^ Fast får stå med en grytlapp och ett lock hela tiden i beredskap ;)


God morgon

Vaknade för lite mer än en timme sedan. Fast jag hade ingen lust alls att vakna då, ville sova längre! Ska snart ta och duscha. Sedan skall jag följa med mamma till centrum. Ska fixa doppresent till mitt kusinbarn. Han skall döpas nästnästa helg. Sedan skall jag ta och städa på rummet, igen! Men det är mest bara kläder som ligger på golvet. Fast jag funderar på att göra en storstädning av rummet. Idag fyller även min pappa år, så grattis till honom! Samt att jag och Conny har varit tillsammans i 3 år och 5 månader idag. ^^ Nästa helg skall han komma upp också. Nä nu skall jag gå och duscha och bli människa! :)


Har nog tänkt...

Att ta och lägga mig och läsa efter idol, sedan skall jag sova. Behöver verkligen mycket sömn just nu, efter att bara sovit 6 timmar varje natt denna vecka. Det är inte bra. Är helt sliten typ ^^



Sleep tight!

Köpte...

Jordgubbar och marabou på Sabis. Så jag smälte chokladen, vispade grädde och doppade jordgubbarna i det. Älskar det. Är jättegott. Lyx efterrätt ;) Jordgubbarna var jättesöta och fina. Har tittat på idol och Jay blir bara bättre och bättre! Undra vilka som åker ut, tror det blir Chris, sedan är jag osäker. Men vi får se! Har haft rätt vilka som skall gå vidare hela kvalet i alla fall ^^



Pasta carbonara

Idag gjorde jag carbonara till middag, det blev jättegott tyckte jag :)

Ingredienser:

500 g pasta
Ett - ett och ett halvt paket bacon
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 dl grädde
100 g parmesanost
2 äggulor
svartpeppar
basilika
Ev. andra kryddor

Såhär gör du:

Börja med att koka pastan. Stek baconen. När baconen är klara så låt de ligga på ett papper och få bort fettet. Sedan steker du vitlöken och löken. Blanda grädden och äggulorna i en skål. Ha sedan i dem i löken. Ha även i baconen och krydda. Ta bort vattnet ifrån pastan när den är klar. Ha då i grädden och baconen i pastan, samt osten och basilika. Du kan även ha lite riven ost och en rå äggula på när det är klart på din tallrik.


Nu skall jag...

Laga middag. Blir pasta carbonara! Hoppas det blir gott ^^


APU:n avslutad...

För denna gången! Jag fick MVG som betyg i alla sakerna :) Fy fan vad glad jag blev! Har annars tidigare legat på VG, VG +. Men nu äntligen fick jag mitt MVG i APU:n. Idag är jag lite piggare i alla fall! Skall snart nog gå iväg till Sabis och handla något som jag kan äta på ikväll, när jag tittar på idol! :) Senare är det även Smallville, men de får jag titta på imorgon. För jag har ännu inte sett på förra veckans avsnitt xD Och idag visas de två sista avsnitten för denna säsong! Spännande! :) Kanske tittar efter idol, får se hur trött jag är, eller ifall jag hittar på något annat! :)

1/10

Ny månad idag. Skall snart gå iväg till tåget. Så väntar en lång resa till min sista dag på APU:n. Dessa två veckor har verkligen gått fort. Jag skriver sen när jag kommer hem! :)

Hej på ett tag!

RSS 2.0