Trött

Är väldigt trött, skall nog ta och krypa ner under täcket och läsa. Sedan får jag se om jag orkar se hur det går för dem i idol. För jag har sovit ca 6 timmar varje natt, denna vecka. Behöver sova 8 timmar för att jag skall vara människa ;) Känns lite konstigt att jag har min sista APU dag imorgon. Samtidigt så vill jag veta vilket betyg jag skall få. Fast jag hatar att prata betyg. När man väl skall få veta det. Speciellt i en sådan här situation, där man egentligen blir betygsatt hur man är som person/pedagog. Det blir mer personligt än när man får tillbaka ett matteprov t.ex. ^^ Nä nu skall inte jag babbla mer, utan nu skall jag hoppa ner i sängen!



Guten Natch! ^^

Fy fabian...

Vad tråkigt det är att skriva loggbok. Detta är min nästsista för denna termin i alla fall. Har bara skrivit någon mening än så länge. Skall ta upp anteckningsblocket och titta vad jag har skrivit för något. Hade nämligen som en liten interjuv idag med min handledare. Idolerna var väl helt okej idag... men Jay och Alice är fortfarande bäst ^^

Idol

Ska snart ta och titta på idol. Kan inte sluta lyssna på Jays uppträdande som han framförde igår. Så jävla bra han är, med sin hesa rockröst. Typisk röst som jag älskar. Sen är han läskigt lik orginalet. (The calling - Wherever you will go). Han är enligt mig den bästa i idol, av alla säsonger! GRYM!



Hemma

Från en skön promenad i skogen. Nu känner jag mig pigg i alla fall :) Tog bilder, men de blev inte så himla bra. Vädret var lite för trist för att de skulle bli fina, tyvärr. Så får ta kort när det är soligt någon dag. Nu skall jag äta middag! :)


Promenad...

Nu skall jag ta och gå ut i det kalla höstvädret med min mamma. Skall bli skönt med en promenad, så man kanske piggnar till lite gran i alla fall! :)


30/9

Idag är sista dagen på september detta år. Shit, denna månad har verkligen rusat iväg. Hoppas på att hela hösten/vintern gör det! Tycker inte om kylan. Idag var det nästsista dagen på APU:n, kommer kännas lite småtråkigt att sluta ha praktiken där. För det är verkligen en rolig miljö att jobba i. Nästa termin skall vi ut 4 veckor, då är det antingen förskola (dagis), förskoleklass eller fritidshem. Vill nog helst prova på förskolan en gång till. Fast de lite äldre barnen 4 - 5 åringarna. Jag har lust att gå ut på en promenad, men får se om jag orkar, är lagom trött och vill helst bara sova typ! ^^ Sedan måste jag skriva loggbok också. Då skall jag mest bara skriva om hur man går tillväga vid olycksfall/brand, lagar och bestämmelser. Sådant tråkigt. xD

Vila i frid...

50 öringarna ;) Känns konstigt att de skall ta bort dessa små irriterande mynt, som man oftast kastar iväg när man har dem. Dock så skall jag spara en 50-öring.



Dags att sova...

Eller aa snart. Måste se först hur det går för "idolerna". Jag hoppas att Jay och Minnah går vidare. Minnah kommer ifrån Hallstavik. Där uppe bor nästan hela min släkt, i alla fall från pappas sida, annars är det bara mormor och morfar från mammas. Sedan vet pappa vem hennes pappa är, om jag har fattat det hela rätt. Min släkt där uppe vet i alla fall vem hon är xD Usch, har fått huvudvärk. Fick det när jag åkte på pendeltåget hem från Sundbyberg, inte mysigt alltså! Sedan bjöd jag nästan alla i familjen på asiatiskmat! Min var jättegod. En stark kycklinggryta. Namnam! ^^ Bror ville betala själv för sin mat. Så då fick han väl göra det.



Sov gott! :)

Hej :)

Idag har jag haft APU, nu är det dock bara två dagar kvar på den. Sedan får jag äntligen veta mitt betyg för denna APU :) Hoppas självklart på ett MVG. Sedan träffade jag Sophia. Vi gick till Marabouparken i Sundbyberg. Gick in och sa hej till de på Taxi 020 också, kontoret ligger precis där så. Tog lite foton på parken, den har blivit utnämnd till Stockholms finaste park om jag minns rätt. Dock föredrar jag Humlegården :) Tog även någon bild tillsammans på oss. De blev dock inte så bra, blev väldigt suddiga. Så de är inga roliga att lägga upp!
Föresten Jay i idol! Åh, hans röst alltså, SÅ JÄVLA BRA! Om inte han går vidare idag så är det något fel på dem som röstar xD Jag ringde faktiskt på honom, för första gången iår. Så jag håller tummarna på att han går vidare :)



Löven var fortarande ganska gröna, men började bli gula på visa träd! Tycker det är det finaste med hösten, när löven ändrar färg, känns mysigt!



Ett löv som låg på vägen!



Mysig liten stuga!



Träd!



En liten Sophia! :)



Här började löven bli mer gul/orange! :)

Dags att lägga sig...

I sängen, skall se hur det går i kvalet, sen blir det att läsa några sidor. Är så sjukt trött. Fattar inte ens att jag har orkat vara vaken såhär länge ^^

Sov gott, kära ni! =P

Äntligen

Är jag klar med alla uppgifter till APU:n för idag. Börjar bli lagom tråkigt med allt skrivande. Ska snart titta och se hur det går i idol. Denna kvalomgång var tusen gånger bättre än igår i alla fall ^^ Tycker nästan att alla tjejer där förtjänar att gå vidare, fast min favo är nog ändå Alice! :) Usch, jag börjar bli grymt trött också, haha ingen roligt. Längtar till helgen så man får sova lite gran. Skulle vara behövligt!

Kallt ute!

Usch vad det är kallt ute, det blåser verkligen isande vindar. Så idag gick jag till centrum för att handla en varmare jacka till höst/vinter. Sedan blev det lite annat med :) Fast nu får jag ha handlat klart på ett tag i alla fall, hoppas jag ^^


HM - 399 kr


Gina Tricot - 149 kr



Avril Lavigne, black star deo spray - 159 kr (Cubus)


Nattlinne, Cubus - 199 kr.

Snart dags...

Att sova! Först skall jag se hur det går i idol. Sedan skall jag nog läsa lite gran. Samurai Deeper Kyo börjar bli riktigt spännande. Skall upp klockan 06.00 imorgon, börjar 08.15, så skall vi ha ett möte direkt på morgonen, för att prata om hur det går typ, sen kommer min lärare. Bara det att jag tycker inte om sådana möten. Hatar att ta ögonkontakt med andra människor, tycker det är jätteobehagligt! Så då vill jag hellre skratta än att söka kontakt. Fast det går nog bra, kan man hoppas. Synd att Djurgården förlorade idag mot mjällby. =( Fast den viktigaste matchen är ändå på söndag. Den skall de vinna! Annars blir jag riktigt arg!
Nä nu skall jag ta och lägga mig i sängen och se hur det går i idol!


(Vid sommarstugan!)

Sov så gott! :)

27/9

Nu är det bara fyra dagar kvar på min APU! Tiden går väldigt fort. Imorgon skall min lärare komma och hälsa på också. Jag måste skriva min loggbok ganska snart också. För klockan 19.00 har vi tvättstuga till 22.00. Fast först hoppas jag på att jag hinner äta middag. På lördag fyller pappa år, så måste köpa en present till honom någon dag. Söndag då är det derby, Djurgården - gnaget. Så jag skall dit och se när DIF Spöar skiten ur solna-asen! Min hals och näsa är ingen rolig idag, jobbade med gips idag nämligen och damm från gipset måste ha åkt in när man andas, så det känns lite irriterande! Jag får tyvärr inte berätta något om min APU, men måste bara säga att det finns en liten pojke där som är så himla söt! :) Fast alla barn där är söta, men han är extra söt och han lekte med mitt halsband idag ^^ Den tyckte han var mer intressant än leksakerna! Jag skriver senare! Nu måste jag hinna göra lite annat!


Måste åka...

Iväg till Blackeberg! Usch hatar att åka dit, skall till min APU, får se om jag hinner skriva när jag kommer hem, annars blir det förmodligen efter det att jag har haft tvättstugan, segt! Usch har ingen lust alls att gå, mår illa och fryser för fullt! Fast jag vill ha bra betyg så jag går ändå :)

Snart skall jag...

Ta och sova! Ska nog läsa lite innan också, men just nu är jag inte på sovhumör. Har ingen lust att ha APU heller, vill bara ha lov känner jag! xD



(Solnedgång vid mitt landställe)

Säger sov gott nu ändå!

Nu jävlar...

Ska jag spöa skiten ur min syster! ;O

Haha, på Super smash bros brawl! :)

Jag förstår inte...

Vem det är som stökar ner så mycket på mitt rum hela tiden :O Skall ta och städa det, sedan ska jag ta och titta på Legend of the seeker och kanske Smallville! :)


Chokladbollar

Till efterrätt idag så gjorde jag och min syster chokladbollar! :) Vi använde oss av receptet som står på havregrynspaketet!

Ingredienser:

100 g rumstempererat margarin
3 dl havregryn
1 dl strösocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe

Såhär gör du:

Ha i alla ingredienserna i en bunke och blanda runt dem noga. Så allt fastnar på "degen". Sedan gör du bollar, vi brukar jämt göra små bollar. Sedan rullar du det i pärlsocker eller kokos. Efter det skall de stå och stelna i kylskåpet i minst 20 min.



Kycklingtacos

Jag är inte så förtjust i "vanlig" tacos, som har köttfärs. Utan jag föredrar att ha i kyckling istället.

Ingredienser:

En grillad kyckling (Går även att steka kyckling och ha i, men jag tycker bäst om grillad)
Tortilla bröd
Gurka
Sallad
Lök
Majs
Paprika
Tomat (Har jag aldrig i min, för jag tycker inte om det!

Ev. dressing. Om jag orkar så brukar jag göra en currydressing, annars använder jag ingen dressing.



Recept på currydressing:

1/2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 - 2 tsk curry
salt och peppar.



Namnam ^^


Skulle ha ätit redan...

Men sen ringer Vilse (bror) och vill att vi skall vänta på honom. Fast nu kom han hem, så nu äntligen skall vi äta! Min mage skriker efter mat! Skall äta kycklingtacos som vanligt! xD


Kläder

Nu skall jag visa er hur kläderna såg ut som jag köpte igår!



Vero Moda - 129,90 :-



Levi's - 1099 :-



Tyckte om påsen man fick ifrån Levi's!



Skjorta, Carlings - 349 :-



Jeans, G-star - 1099 :-

Ny kamera

Var först till Siba, för jag hade sett en bra och billig kamera på deras hemsida, men när jag kommer dit så kostar den 500 spänn mer än vad det stod på hemsidan. Då blev jag arg när de har olika priser. Så jag gick upp till Haninge centrum istället och in på expert. Där hittade jag en lite sämre men billigare kamera. Alltså det är inget fel på den, bara det att jag hade helst velat ha ett batteri som man laddar till kameran, än att ha AA-batterier. Men den kostade bara 600 kr, så då var det okej ändå! :)



Samsung ES25 heter den! Billig och bra, den tar fina bilder, fast inte lika snygga som pappas systemkamera dock xD

Woho...

Det funkar ingen! Jag låg och läste, sedan skrev älsklingen på msn, så när jag svarade och skulle göra mellanslag så fungerade det! Men skall nog ändå iväg till Siba snart, skall kolla efter en kamera! Jag har en jättegammal digitalkamera, med bara 3,2 megapixlar, den suger. Fast jag tyckte den var bra när jag fick den för ca 5 år sedan. Fast först måste jag iväg till en bankautomat och titta hur mycket pengar jag har kvar, så jag inte slösar bort 7000 för fort, men jag borde nog ha 5000 kvar, hoppas jag. ^^ Nä nu skall jag ta och duscha och äta frukost, sedan går jag nog!

Jävlaskit!

Jagkanintegöramellanslagpåmitt-tangentbord!Sånumåstejagköpaettnyttimorgon!Skitirriterande!!!

Hemma

Kom precis hem! Efter jag hade varit i stan, så följde jag med Andréa hem och åt middag och spelade tp xD Tycker det är roligt med frågesportspel! Jag hittade i alla fall två par jeans inne i stan, en skjorta, en typ av kofta och manga böcker :) Men visar imorgon, för nu är jag trött och hungrig känner jag! Så skall snart ta och sova! :)


Ändrade planer!

Istället för systeryster (hon mår dåligt) så blir det bästavän Andréa som åker med in till stan :) Men det är trevligt det med! Så nu jäklar ska jag hitta något också, känns alltid som att när man inte har pengar så ser man saker man vill ha överallt typ. När man väl har pengar så hittar man ingenting som man vill ha ^^



Stockholm är nog en av de vackraste städerna på denna jord! I alla fall de som jag har sett. Gamla stan är väldigt fint, med alla gamla byggnader!

God morgon

Snart skall jag och syster åka in till stan. Först skall jag fixa mig iordning och äta frukost, skall äta en grape frukt idag, namnam ^^ Sedan inne i stan skall jag titta efter jeans och kanske lite annat, ska nog köpa lite manga böcker med! :)

24/9

Idag fick man lön! :D WOHO! Så nu är jag rik ;) Har varit ganska mycket att göra just idag. När jag skulle åka hem från APU:n så strulade pendeltåget så fick sätta mig på t-banan igen och åka till Gullmarsplan så hämtade pappa upp mig där istället. Sedan åkte vi iväg till maxi och åt + idol. Nu måste jag skriva en logg och en utvärdering, har ingen lust alls. Har alltid varit så på fredagar när det är APU och det kommer till att skriva logg. Vet inte riktigt vad jag skall skriva idag heller, har hänt mycket och sånt, men mycket har man redan skrivit i de tidigare. Fast det kommer säkert bli ganska mycket tillslut ändå ^^ Nä nu måste jag börja... ;/

23/9

Har inte hunnit skriva förrän nu! Efter APU:n så gick jag och mamma till centrum. Var tvungen att köpa vattenfärg och prova mig fram med sockermålningar, skall nämligen ha det som aktivitet imorgon. Skall bli intressant och se hur det blir! Sedan köpte jag även en kofta som är mysig men orkar inte visa den just nu! Gör det kanske imorgon. Eller på lördag... skall nämligen in till stan och förhoppningsvis hitta ett par jeans! :) Tiden går verkligen fort på APU:n i alla fall, imorgon har det redan gått en vecka och då är det bara en kvar sen :O Undra vad jag kommer få för betyg, känns så svårt att få ett mvg i dessa ämnen men tycker att jag har hjälpt till med mycket och försökt leka så mycket som möjligt med barnen. Fast det är svårare här att leka med dem i och med att de leker för det mesta med sina föräldrar! Men det skall nog gå bra. Sen på tisdag skall min lärare komma och hälsa på. Men att vara på Öppna förskolan de första dagarna kändes lite konstigt, man gick mest bara omkring och inte gjorde någonting. För här behöver man inte säga till något barn osv. Men det blir bara roligare och roligare för varje dag! :) Tycker nästan att detta har varit den roligaste APU:n! Just för man både får vara med barn och vuxna. Nä nu måste jag ta och sova! Klockan börjar bli ganska mycket. Segt känns som om man aldrig hinner göra något nu när man har APU:n. Så det skall bli skönt med helg och få sova! :)



Sov gott!


Shit klockan bara rinner iväg!

Klockan är snart 23.00, skall upp kvart i sju imorgon. Har dock varit sjukt trött varje morgon när klockan ringer. Så nu måste jag ta och sova så jag orkar med morgondagen.


Varit trött...

Nästan hela dagen. Sedan var det ganska rörigt och skrikit på APU:n idag. Så det tar på krafterna. När jag kom hem tittade jag på Unga mödrar. Tycker det programmet är jätteroligt och intressant.^^ Sedan råkade jag somna på soffan. Jag skippade middagen idag, blev ändå bara rester och ingen lax! :O Taskigt. Det var för mycket på mamma jobb så hon hann inte köpa lax idag. Men förhoppningsvis får jag det imorgon. Mina föräldrar tyckte säkert att jag var taskig som inte åt! Men jag vill inte ha korv och annat blä! Fast man känner att hungern börjar komma så kanske bara skall ta och göra nuddlar eller nått... så jag inte dör av hunger imorgon när jag vaknar. Ska bli skönt snart har jag tagit all penicillin, för medicinen gör mig extra trött också. På fredag får jag lön! :) Fast jag har fortfarande kvar ett par tusenlappar på banken. Men alltid roligt att bli rikare! Skall nog köpa ett par jeans, har tittat lite på nätet och sett skitsnygga G-star jeans. Åker nog in till stan på lördag och tittar efter dem! :)


Sov gott!

Nu skall jag ta och krypa ner under täcket och läsa lite om jag orkar. Sedan så skall jag åka iväg och ha min APU imorgon. Dock så stänger öppna förskolan 14.00 imorgon. Men då skall jag sitta och planera min aktivitet som jag skall leda någon dag! :) Så jag kommer i alla fall hem lite tidigare förmodligen. Jag blir bara mer och mer tränings sug för varje dag som går. Vill verkligen hoppa ner i bassängen och simma i minst en timme! Förhoppningsvis så skall jag orka det på lördag. Bara det att jag helst skall ta det ganska lugnt i helgen i och med att kroppen är som mest mottaglig för bakterier tre dagar efter dess att man slutat tagit penicillin!



Gammal bild på mig! Tror jag var 12 - 13 år där ^^

Sov så gott!

Tråkigt med resan...

Till och från min APU, det tar en timme att åka, sedan skall jag gå i några min med. ^^ Det är skit segt! Vill komma hem fort. Mådde ingen bra igår kväll, mitt huvud höll på att sprängas! Sedan vaknade jag med den äckliga huvudvärken med... så då tog jag en tablett. Men jag blir alltid så känslig mot ljus då, så var tvungen att ha det släckt överallt typ! ^^  Djurgården vann också igår :) Såg inte matchen, men läste i tidningen att det var rättvist att DIF vann! Sedan fick jag höra att Djurgården hade flera chanser från min pojkvän, som såg på matchen framför tv:n! Saknar honom massa! :(♥ Vi lär inte träffas förrän 8/10... lång tid kvar! Då skall han förmodligen komma upp till Stockholm. Åh, jag vill verkligen bli klar med skolan, nu när man har varit med 0 - 8 månaders bebisar hela dagen så får man själv "bebissug" Haha, fast det är många år kvar tills jag skall skaffa barn. Eller jag skall vara klar med gymnasiet först i alla fall! Haha, kunde knappt äta någon middag idag. De gjorde hemmalagade hamburgare. Bara det att vi har ätit det så himla mycket, så jag har tröttnat på det, mår bara illa av att känna lukten från den. Så jag tog bara köttet och sallad och åt mest bara gurka haha ^^ Jag är mer tokig i kyckling eller lax och skaldjur! ^^ Men imorgon skulle jag förmodligen få lax, gott för det var ett tag sedan nu! :D


Woho!

Djurgården leder över danskarna! :D Håller tummarna på att de inte släpper in något, utan vinner denna match :)
Åh jag är så sugen på att baka något, för jag är sugen på att äta något gott ^^ Haha, fast jag orkar jag inte göra något är väldigt trött. Så ikväll blir det väl relativt tidigt som jag går och lägger mig. Jag hatar att det tar en timme dit bort! Vissa i min klass har bara nån minut till sin APU, men livet är inte alltid rättvist ;) Skrev klart idrottsuppgiften ganska fort i alla fall. Nä nu skall jag se om det finns något gott att tugga på! ^^

20/9

Hej, idag har jag haft min första dag på APU:n och det har nog gått bra. Men det är väldigt stor skillnad på en öppen förskola än på en vanlig förskola. Du leker inte med barnen här, utan du iakttar dem mer bara och håller några aktiviteter för både barnen och föräldrarna. Men jag kan inte berätta något om min APU i och med att man har tystnadsplikt. Men det har gått bra i alla fall! Blev ingen fotboll idag heller, min syster mår fortfarande dåligt. Plus att min förskylning börjar bli jobbig, vet inte om det är för att jag inte sov så många timmar inatt. Som efter middagen, så la jag mig på tre stolar i köket och lyckades somna haha ^^ Skrev precis klart min logg som jag har skickat in till min handledare och nu skall jag skriva en sak till idrotten, skittråkigt, men såg att den skulle in imorgon så nu är det dags att skriva! ^^

Är det bara jag...

Som tycker att det är riktigt illa att vi har fått en minoritetsregering?! Jag hoppades på de rödgröna, men nu känns det som om de blåa lika gärna hade kunnat få de 3 mandatplatserna. Nä usch! Får se hur detta skall sluta... Nu skall jag ta och lägga mig! Är grymt trött! :)

Sov Gott!

Snart är valet över...

Tycker det är jättetråkigt att det saknas ca 6 månader tills jag får rösta. Men det är värre för dem som fyller år imorgon ^^ Undra vilken sida som vinner, men hörde att det kanske inte skulle vara klart förrän onsdag?! Då blir jag arg i såna fall, man vill veta idag! ^^ Imorgon spelar Djurgården mot danskarna (malmö). Hoppas på vinst för Djurgården. Jag går på matchen om min syster är frisk, annars orkar jag inte. För jag orkar inte åka hem från APU:n och sedan tillbaka in till stan igen, det känns onödigt. Så jag hoppas hon blir frisk, annars blir det ingen fotboll imorgon heller :( Men man kan alltid hoppas att hon mår bättre, för jag vill verkligen se på fotboll nu!


Rödgrön eller blå?

Hej! :)

Idag har jag varit ute och gått först till öb, där fick jag en kokoslotion och tre ljuslyktor med stjärnor på! :) Sen var jag in på kicks och köpte ett silvershampo och en bättre scrub än de som jag redan har, för nu var den på extrapris så passade på! Provade den för en stund sedan också och den funkade perfa! Gjorde min hy jättelen, får hoppas på att den får bort porerna också! Imorgon börjar min APU också, roligt skall det bli :)

Yes Man

Har precis tittat på Yes man och ätit middag. Blev pizza idag :) Filmen var i alla fall bra! Fast jag brukar gilla filmer som Jim Carrey är med i. Han är verkligen en galen skådespelare! Sen var det en bra låt med i filmen ;) Journey låten separate ways :)

Nu skall jag...

Ta och krypa upp i soffan med min gosiga filt runt mig och kanske dricka en varm kopp choklad. Ska ta och titta på legend of the seeker. Spelade in det, för jag tittade på idol igår istället. Sen får jag se om jag tittar på Smallville efter det, eller om det blir senare! :)


Woho!

Jag lyckades fixa min datorskärm! :) Jag förstod att jag skulle in på kontrollpanelen, men grejen var den att den hamnade där borta där det inte fanns någon skärm! Men lyckades växla så min skärm blev typ den skärmen så jag sedan kunde gå in och ändra så det bara fanns en skärm som inställning. Tycker den är taskig som ändrar sig själv!

Åh, jag vill så gärna träna. Men nu när jag går på penicillin och fortfarande har inflammationen kvar i kroppen så måste jag vänta :( Buhu! Ska äta tabletterna i 6-7 dagar till! Men sen skall jag börja träna igen och hoppas på att jag slipper bli sjuk! ^^

 


  

 


Hej hej!

Har varit med Andréa från igår eftermiddag. Vi lagade middag och tittade på tv, sen blev klockan rätt så mycket så hon sov över här. Sen så spelade vi Super smash bros brawl. ^^ Det är typ det som jag mest har gjort hitills. Just nu blir jag förbannad på min datorskärm, den förstår inte att jag inte har två datorskärmar ikopplade, så vissa program man vill få upp hamnar där det inte finns någon skärm. Irriterande! ^^

God morgon

Vaknade för snart en timme sedan. Tog då penicillin, men då skall man helst inte äta på ett tag. Men snart så ^^ Efter frukosten skall jag även ta och städa, mitt rum ser inte så vackert ut.

Nu skall jag ta och läsa...

Ur Samurai Deeper Kyo del 12. Älskar verkligen handlingen i boken och att den är så fint tecknad, här kan ni t.ex. se en bild ur mangan, hur fin som helst tycker jag, dock så gör min kamera bilden lite mörkare!



Så fin bild :) Sov Gott föresten!

Halsduk

Köpte en halsduk igår föresten, när jag ändå var i centrum så tänkte jag att jag lika gärna kunde gå in på Vero Moda och titta ifall de hade den halsduken som jag sett på hemsidan! :)



130 kr - Vero Moda!

Idol och politik...

Tittade på idol och tycker att Alice har varit bäst hitills, även tjejen från Sundbyberg, minns dock inte vad hon heter. Det lustiga är att jag har fått fler favoriter bland tjejerna än killarna iår. För jag brukar aldrig tycka att tjejer är så bra på att sjunga, men iår har de varit riktigt duktiga :)

 


Sen sitter jag och lyssnar på vad politikerna har att säga... tycker att högern mer bara skyller ifrån sig på alla andra, än att ta sitt ansvar för vad de har gjort. Visst att de bara har suttit en mandatperiod, men ledsen, vänstern äger ut dem! Fast sen är det såklart andra som tycker precis tvärtom, men det är väl det som är det härliga med demokrati? :)
Sen kan jag inte förstå det här med att satsa på lärlingutbildningar?! Visst det är såklart bra att man får komma ut och pröva på arbetslivet. Dock undrar jag hur skolorna skall kunna få ihop alla APU platser? Jag går ändå en pedagogikutbildning och lärarna på min skola hade jättesvårt att få fram tillräckligt många platser. De fick dock ihop dem precis i sista sekund. Det borde de tänka på innan de börjar ändra på gymnasiumprogrammen, annars tycker jag det är rätt att det skall vara mer praktik/APU, men man måste just titta på ifall skolorna får ihop praktiken... min bror t.ex. fick gå i flera månader utan APU-plats? Så det skall bli intressant och se hur de lyckas lösa den situationen.

Skolan, APU och hem

Var till skolan idag, hade svenska c, sen var det lunch och efter det så hade vi mest bara snack om APU:n. Jag är glad för att jag fick en öppen förskola, men den ligger borta i Blackeberg?! Tar en timme för mig att åka dit... lite segt, men men... det är bara två veckor så jag överlever. Vi fick i alla fall sluta en timme tidigare :) Sen när jag kom hem så fick jag hjälpa pappa med maten. Skulle mest bara göra potatisar till klyftor och in i ugnen, sen fick jag hjälpa till att rulla grekiskapannbiffar. Vi gjorde de avlånga istället för platta, det funkade det med! ;) Nu funderar jag på om jag skall ta kraft till att städa mitt rum, eller om det får bli imorgon istället. Är ledig imorgon :) Sen på eftermiddagen skall jag vara med Andrea :) Trevligt!



Andrea och jag, flera år gammal bild!

Nu åker jag...

Till skolan! Börjar 11.15 och slutar 16.50 idag, har dock bara tre lektioner, vi kommer ha ett hål på 1,5 timme, för då skall vi hinna äta lunch! Skriver sen när jag kommer hem nångång :)

God morgon!

Nu skall jag börja göra mig iordning för skolan, känner mig lagom pigg och tror att jag klarar av att vara i plugget idag. :) Jag vill inte heller missa för mycket, om du är borta i en dag så har du missat jättemycket ibland. Fast min linje är lätt att ta igen saker som man missar. För vi får inte läxor/uppgifter så ofta som man behöver ta med sig hem, utan man brukar hinna det mesta på lektionerna. Däremot så brukar det vara att man skall skriva loggbok varje dag, under sin APU, suger! För då gäller det hela tiden att tänka varför gjorde barnet så? osv.
Usch det känns som om jag har fått ett myggbett på foten, första för iår isåna fall. Bara det att de brukar aldrig klia när jag blir stucken :S Men nu kliar det jättemycket!

Skriver lite senare, måste äta frukost nu! :)

Nu skall jag...

Ta och lägga mig i sängen och titta klart på utfrågningen, tycker det är tråkigt att det saknas ett halv år med att få rösta för min del! Sen skall jag nog ta och läsa om jag har någon energi kvar! Imorgon börjar jag 11.15. Åh nu snackade de om något intressant ;) Att de vill bygga så man kan åka mellan Stockholm till Göteborg på bara två timmar med tåg! Fast det skulle ta ca 10 - 15 år. Men bättre det än 5 timmar som man kan få åka ibland ;)



Sitter ovanför min säng! Sen ser man lite av en bild på min älskling och Oasis autografer :)

Ska nog ge det en chans...

Och gå till skolan imorgon, är ändå ledig på fredag, så det är inte så farligt då med en dag i skolan denna vecka. Synd att Djurgården förlorade idag :( Såg inte matchen, vi köpte inte den idag. Men tur det annars hade jag varit förbannad förmodligen. Men det känns skönt att veta att Djurgården kommer vara kvar i Allsvenskan! Nästa år skall vi vara i topp 4, för nu börjar DIF komma igång! :D ÄNTLIGEN! En annan rolig sak var att aik fick spö i hockeyn! 1 - 5... haha, de har ingenting alls i Elitserien att göra! :) Däremot så är jag ingen super hockeymänniska, brukar ha koll på resultaten och läsa om det på texttv, men sen så har jag inte så stor koll. Utan det är fotbollen som har intresserat mig mest, spelade fotboll i många år förut också. Men blev skadad och fick problem med illamående när jag sprang och åt. Sen blev det aldrig att jag kom tillbaka tyvärr =/

Kan inte åka...

Till Göteborg imorgon :( Vill så gärna träffa min älskling. Men vill inte smitta honom. Så blir bättre att ta det nästa helg, plus att då har han och jag varit förlovade i två och ett halvt år :) Tiden går så fort. Tycker det kändes som igår, när vi träde ringarna på varandras fingrar. Mitt hjärta, saknar honom! ♥ Få se om det blir han eller jag som åker!



Älskar dig mest av allt!♥

Doktorn...

Sa att jag hade bihåleinflammation och fick därför penicillin. Oftast så känner man sig bättre så fort man börjar äta det, så det känns skönt i alla fall... i och med att nästa vecka skall jag ut på en två veckors lång APU :) Skall bli kul, vet dock inte vad jag får än, om det blir öppen förskola, parklek eller fritidsgård. Jag hoppas på öppen förskola, men min lärare sa att det var väldigt svårt att få apu där. Skall förmodligen ge mig iväg till skolan imorgon, måste i alla fall till en lektion imorgon. Den som vi får veta vår APU på. För det är alltid så mycket papper och sånt som man skall ha. För på fredag är vi lediga skönt :) Juste fick världens äckligaste hostmedicin, den smakar lakrits och är jättesöt! BLÄ! Jag tycker om lakrits men inte som flytande medicin ^^


Nu drar jag till bussen...

Orkar inte gå dit bort, tar väl ca 20 min att gå. Men har ingen ork i kroppen nu när jag är sjuk! Skriver sen när jag kommer tillbaka från doktorn! :)

Vårdcentralen...

Hade ingen tid... så fick ringa till akuten istället. De hade först svårt att veta om de hade tid att ta emot mig... men tillslut så fick jag tid klockan 14.00. Så jag måste hinna duscha och äta lunch innan jag sticker, fast det är ca 2 timmar kvar tills jag åker, men blir seg när jag är sjuk ^^ Får se vad de säger att jag har för nånting, tror att det är luftrörsinflammation, men det skulle ju även kunna vara lunginflammation, det vill jag verkligen inte! Så därför vill jag helst veta... brukar aldrig bry mig om att gå till doktorn om jag bara är förskyld, men när det hugger och river i bröst och rygg så är det nog bäst att kolla.

Ringt till vårdcentralen...

Men de skulle inte ringa upp mig förrän 10.35 vilka segobert! Hoppas jag får en tid, för det gör äckligt ont i mina lungor när jag hostar! Nu måste jag ta och vila lite i sängen och titta på tv, har ingen ork alls i kroppen. Så taskigt att jag måste vara sjuk nu... jag som skulle ha åkt till Göteborg imorgon, men det kan jag nog glömma :(

Vandring...

Var på vandringen idag, men fick sedan åka hem när vi väl var framme vid stugan. Måste till doktorn imorgon, gör ont när jag hostar i lungorna och ibland räcker det med att jag andas och det hugger till. Inget roligt! Och stackars Sophia, hon halkade och bröt benet :( Så ambulansen fick komma ut dit till skogen, men det gick bra, de hade bara lite svårt att hitta. Men tycker synd om henne som måste ligga där på sjukhuset helt själv :( Skall snart ta och krypa ner under täcket och sova, känner mig helt död i kroppen typ ^^


God natt!

Mår piss dåligt. Hatar att man måste gå på vandringen för att inte riskera att få ig i kursen. Imorgon skall jag gå upp klockan 7 och packa det allra sista. Sen skall jag möta klassen vid stationen, jag slipper åka in till centralen. För de skall ändå till den pendelstationen som jag bor vid! Väldigt skönt! Nära sen när vi skall hem på onsdagen också :) Jag får hoppas på att jag kommer levande till stensjödal! Haha, så jag inte hamnar i något dike ;) Vi skall i alla fall vara i en gammal stuga, som inte har någon el och inget rinnande vatten. Utedass... fy fan! Teckningen skall tydligen suga där också, så får se om mobilen ens kommer funka. Men man kan ju alltid hoppas... fast jag överlever nog! Nä nu skall jag ta och läsa och sedan sova, så jag är något pigg imorgon! :)


(Såhär tror jag stugan ser ut, i alla fall den som jag fick upp på google!)

Sov gott! Hörs på onsdag!

Var på apoteket

Och fixade halstabletter, hostmedicin har vi hemma. Känner mig lite bättre men inte mycket. Undra om jag stupar imorgon när vi har vandringen?! ;) Måste snart börja packa, men har verkligen ingen ork alls med det! Jag får göra det senare! Nä nu måste jag vila ännu mer! Hörs!


Hemma idag

Skulle börjat för 15 minuter sedan, men gick aldrig. Behöver vila och så jag orkar med vandringen imorgon! Än så länge har jag bara tittat på tv och lär nog fortsätta, med det ^^


Ska ta och...

Lägga mig i sängen och läsa lite. Försöka vila så mycket som möjligt, så jag orkar ens gå till skolan imorgon. Stannar kanske bara på matte b och fritidskunskapen. Går hem i såna fall när vi skall ha svenska b. Beror lite gran på hur jag mår och vad vi skall göra. För jag måste bli frisk innan torsdagen så jag kan åka ner till min älskling nere i Göteborg! Saknar honom en massa! ♥



Sov så gott! :)


Jag hatar...

Nässpray! Hatar hatar hatar! Haha^^ Tycker inte om sprayen, för det är nått i den som får det att svida/klia som tusan i min näsa och jag nyser på direkten efter den ^^ Haha, vilket problem jag har ;)

Jag orkade...

Åka med pappa till maxi och handla lite gran efter maten. Även fast jag mår skit dåligt. Usch! Måste egentligen plugga till läxförhöret som är imorgon men har verkligen ingen lust alls. Tur är så minns jag det mesta som vi har haft genomgångar på. Vi skall kunna fritidens historia och vad begreppet fritid innebär. Typ vad är skillnaden på fri tid och fritid xD Haha, jävla flum kurs bara, men den är ganska enkel i alla fall! :)


På tre minuter...

Vände Djurgården idag och vann mot gnällbältet (Örebro) :D
Var inte där idag:( Mår alldeles för dåligt för att göra någonting alls egentligen. Men imorse så orkade jag i alla fall göra pannkakor. Grejen är bara den att jag är ganska duktig på att laga mat och baka, älskar att göra det. När det däremot kommer till pannkakor så suger jag, eller de smakar gott, men de går ofta sönder haha xD Men det funkade ändå :) Snart skall vi äta något av det som jag älskar mest, nämligen kyckling/rotfruktsgratäng. Det är jättegott! Fast jag älskar typ allt som har kyckling och jordärtskocka :) Åh, nu blev jag plötsligt jättehungrig! Min förskylning har bara blivit värre och vi som skall ut och vandra och övernatta vid Stensjödal på tisdag. Grejen är att du måste vara med på den, om man inte vill riskera att få ig i kursen och det vill jag verkligen inte! Har bara VG och MVG:n just nu :) Så skall det fortsätta också :)

Buhu!

Min förskylning är jättejobbig nu! :( Blir alltid värre till kvällen/natten... nu har jag även fått lock för öronen hatar det. Så nu tänker jag lägga mig och läsa lite innan jag tar och sover! Får se om jag ens klarar av att gå på matchen imorgon! Vill se den, men om man inte mår bra så känns det lite dumt!

Sov så gott!

Ansiktsmask

Har precis scrubat och haft en mask på ansiktet, skönt. Avslutade med ansiktsvatten, så nu känner man sig fräsch i fejset i alla fall :) Tycker man fortare blir frisk om man tar hand om sig... eller när man är sjuk, så brukar det t.ex. kännas bättre med en dusch och just nu känns det lite bättre, för masken blir varm men nu känns ansiket svallt så man fokuserar mer på den känslan än det onda i halsen! :)



Använde dock inte deep down detox idag, utan använde visibly som mask och tog demon and angel som scrub! :)

11 september

11 september kommer nog alltid kännas som en "orolig" dag. Anna Lind dog och world trade center rasade ihop. Var inte så gammal när det hände, men minns bara att överallt på tv, såg man bara när flygplanet störtar in i tornet. Hemskt.
 Men nu om annat... idag mår jag lite bättre, fick äntligen sova ut. Sov till nästan halv tolv idag. Behövdes antagligen när man har ett virus i kroppen så. Idag har jag inte gjort så himla mycket. Tittat på tv, spelat spel, tagit det lugnt och lagat mat xD Det är bara jag och syster hemma... mamma och pappa är på bröllop och kommer hem imorgon och bror är hos en kompis. Fast för mig gör det inget, tycker det mest är skönt xD Har ätit massor av is idag med, jag är typ beroende av is. Kan få abstinet efter is om jag inte får det, alltså det är sjukt :P Haha men jag äter is varje dag xD Idag har det dock blivit flera än normalt bara för att det är skönt när man har ont i halsen att få nått kallt.


Usch...

jag mår verkligen ingen bra just nu! Har en väldigt jobbig förskylning. Hade velat vara hemma från plugget idag, men om man inte går dit så missar man för mycket. När pappa väl stod och lagade mat och han började hacka korriander höll jag på att spy. Tålde verkligen inte den STANKEN just nu! Som tur var hade han inte i det i maten, för då hade det nog slutat med att jag hade legat och spytt hela kvällen! Gud så mysigt detta inlägg blev nu då! xD Däremot fick jag byta plats för att komma så långt ifrån skålen som möjligt med den där äckliga busken i xD Usch ryser fortfarande och mår illa nu med. Förhoppningsvis mår jag bättre imorgon, men skulle nog inte tro det, för nu börjar den bara bli värre och värre för var dag som går, elakt :/ Aja, såg på Smallville förut! :) Det var i alla fall bra. Blev däremot tvungen att spela in Legend of a seeker, så får se på den imorgon! :) Älsklingen hade redan sett fem avsnitt från säsong två och sa att de var bra hitills i alla fall :) Så får hoppas på det! Nä skriver mer imorgon, nu måste jag fokusera på att bli friskare ;)



Sov så gott sen! :)

10/9

Idag har jag varit i skolan. Då hade vi först lite Mental träning. Sedan var det dags för det jag hatar mest av allt med skolan! Skolfotografering. BLÄ! Sedan hade vi barn - och fritidsämnen, vi fick fortsätta jobba med vår barnbok och sen hade vi även jobbinterjuver! Haha, det gick nog bra. Vi har nämligen ett projekt i vår klass just nu. Så först har vi fått skrivit cv/personligbrev, haft interjuver, nu väntas anställning och gå med i ett arbetslag och bygga upp en skola helt från grunden. Tycker detta är jätteroligt och väldigt lärorikt. Fast det kändes lite konstigt att ha en sådan interjuv med två lärare! xD Nä nu måste jag skruva upp musiken och städa i garderoben! ;/ Fan vad tråkigt, men den ser inte så trevlig ut! xD

Idag

var jag först i skolan, sedan stack vi hem till Sophia och gjorde lunch hos henne. Sandra och Maria var också med. Sedan drog jag till Bergshamra där jag skulle ha varit barnvakt. Men när jag kom dit så var han jättekinkig, så hans pappa ville inte lämna honom till mig så första gången. Så då var det bara att åka hem igen. Tittade på Idol. Men visst de är bra som sjunger, men de vissar ju inte lika många roliga klipp iår som innan ;) Kommer väl förhoppningsvis! :)

Tvättstugan...

så segt, men det behövs göras! Känner mig förskyld... inte så roligt! Nästa vecka skall klassen iväg till Stensjödal och sova över där. Har jag inte så stor lust med, men man får försöka tänka så positivt som möjligt. Vi får i alla fall ledigt då på fredagen nästa vecka, åh så skönt! :D Nä nu skall jag snart ner igen...

Trött

Ändå så sov jag 8 timmar inatt, men när jag vaknade så ville jag verkligen inte gå upp. Var så enormt trött. I skolan var jag också trött, höll på att somna när vi tittade på en dokumentär om litteraturens historia, var inte så roligt att höra på när man knappt kunde hålla upp ögonen. Efter skolan åkte jag och simmade! Blev glad för jag lyckades simma en km på 39 min, tyckte det var duktigt :) Innan hade jag 42 minuter så! Var hemma ett tag, sen vill min bror att jag skall följa med honom till Länna köpcenter. BLÄ! Ville sova på bussen hem sedan! Blir galen på tv10 också... vi skall ha den kanalen och man måste ju göra en kanalsökning, men det verkar ju inte funka! Får prova sen när matchpratet skall börja, för jag vill ju inte missa matchen direkt! Kim Källström skulle få börja idag i alla fall! Bäst för Hamrén att han låter Kim få börja!


Hej!

Usch vad jag är trött idag, kunde inte somna igår och när jag väl somnade så vaknade jag flera gånger. Taskigt alltså! När mamma kommer hem så tror jag att hon skall gå till centrum så följer nog med då! Nä jag orkar inte skriva just nu är så trött! Höres senare ^^


Musiktips!

Hej! :) Har hållt på och spela super smash bros idag, skall snart spela det med mina syskon med! :) Tänkte tipsa er om ett väldigt bra band som jag tror att många har hört egentligen. The all-american rejects. De flesta av er har säkert hört "Gives you hell" Men det är verkligen inte deras bästa låt. Själv tycker jag om Dance inside och typ Mona Lisa... och jättemånga fler! Sen tycker jag inte att någon av deras tre album är dåligt eller att det direkt finns någon dålig låt på skivorna! :)


Chokladmousse

Idag gjorde jag chokladmousse med en varm hallonsås :) Syster hjälpte även till lite gran!

Ingridenser:                                                      8 portioner

200 g choklad (tog marabou)
3-4 dl grädde
4 äggulor

Såsen:

Frysta hallon
Strösocker

Gör så här:

Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden, den skall bli lite fast, men fortfarande vara lös! Nu till den viktigaste delen för att lyckas! När chokladen väl har smält så vispar du i en äggula i taget och du måste göra det noga och vara lite snabb, annars kan man misslyckas med moussen! När du väl har vispat chokladen så har du i den i grädden. Vispa runt, sedan in i frysen i minst 2 timmar. För att göra det lite mer festligt kan man lägga upp moussen i fina glas innan man ställer in dem i frysen!

Såsen:
Mosa hallonen med hjälp av en mixerstav. Sedan värmer du hallonen i ett vattenbad och om du vill kan du ha lite socker för att göra hallonen lite sötare! Men kom ihåg att moussen är väldigt söt i sig!



Moussen skall egentligen stelna mer! Men jag och min syster orkade inte vänta! :)

Stack till centrum en snabbis...

och köpte ett spel till nintendo wii! :) Denna gång skulle jag köpa Mario kart hade jag tänkt, men det var svindyrt fortfarande på game. Så den får jag köpa på någon annan spelbutik, alla andra butiker som säljer spel har så mycket billigare än game. Köpte tillslut Super Smash Bros Brawl. Så skall ta och se hur det spelet är till wii! Det är i alla fall roligt till gamecube! :)


Kallt!

Idag när jag gick till ica en snabbis så kände man hur kallt det börjar bli. Vindarna var jättekalla! När jag väl kom upp från tvättstugan så var det bara 15 grader på mitt rum. Så stängde fönstret och tände lite ljus och tog och svepte in mig i min gosiga pläd! :)

Tre år...

och fyra månader idag med dig hjärtat! ♥ Tycker att månaderna rusar iväg! Och det känns som om det inte var så länge sedan som vi träffades för första gången! Glömmer aldrig den dagen! Och hur ledsen jag var när du åkte hem! Nu är den där ledsna känslan tillbaka, nu när vi inte ses så ofta. Men när man tänker framåt så blir man glad och blickar tillbaka på de fina stunderna vi har! Jag hoppas att jag snart är hos min älskling igen! Skolan får gärna rusa iväg... har tänkt att flytta dagen efter det att jag har tagit studenten! :) Fast det är ju hela 2 år kvar ca. Tråkigt! Men kommer bli så underbart när tiden väl har gått! :)

Älskar dig mest av allt Conny!♥



Från första gången vi träffades! Massa mys! ♥

Hemma

Kom hem för ett litet tag sedan. Vi fick sluta tidigare idag. :) Idag hade jag min första svenska C lektion. Tycker den verkar lite rolig i alla fall! Så får hoppas på det! Skall hjälpa min syster en timme med tvätten idag, för min bror måste jobba över! Segt, men bättre att hjälpa till än att inte få rena kläder ;) Skriver lite senare! :)

2/9

Hej! Just nu håller jag på att fixa mig, klä på mig och sånt. Måste snart gå iväg till tåget! Orkar egentligen inte alls med skolan idag, vill ligga kvar i sängen och sova! Men imorgon blir det förhoppningsvis lite längre sovmorgon! :)
Hörs när jag är hemma igen! :)

God natt!

Nu måste jag sova, är jättetrött! Får i alla fall sova till 8 imorgon! xD

Sov så sött!

Tur att jag har comviq kompis



Haha såg denna reklam idag och tyckte den var jätterolig! ^^

God morgon/God natt!

Hej! Idag så åkte jag halv åtta hemifrån. Skulle börja halv nio. Var dock framme på Jensen Västra klockan halv elva ca. För mellan Årstaberg och Stockholm Södra så blev tåget stillastående i två timmar, pga att en elledning hade snurrat runt tåget och den var på 16 000 volt, så där fick vi sitta i två timmar. Inte så kul. Väl framme i skolan så var idrotten nästan över, var bara med på typ hejdå och fick veta vilken nivå jag ligger på. Just nu har jag ett väldigt starkt VG :D Men kunde sikta mot ett MVG trodde hon! :) Sen så hade vi ett hål på två timmar. Åt en soppa till lunch, gott! Pratade med min älskling också! ♥ Väl hemma sen så fick jag laga middagen, i och med att mamma inte mår så himla bra än. Fast det var lugnt, bara det att det hade varit lite skönare om jag varit piggare. Skulle göra något med kyckling, så gjorde en kycklingcurry gryta, som var god och gick fort att göra! Idag blev jag även klar med mitt personliga brev och min syster hjälpte mig att fixa den lite gran. Så nu har jag bara ett läxförhör att plugga till som är imorgon! Fast det är ganska lätt, handlar om miljö som barnen är i och hur det påverkar dem. Imorgon hoppas jag att jag skall hinna simma. Fast jag hinner inte innan, för jag måste åka tidigare till plugget för att vi skall ha en interjuv. Så får se hur trött man är sen vid fem efter skolan!



(Gran Canaria 2007)

RSS 2.0