Chokladmousse

Idag gjorde jag chokladmousse med en varm hallonsås :) Syster hjälpte även till lite gran!

Ingridenser:                                                      8 portioner

200 g choklad (tog marabou)
3-4 dl grädde
4 äggulor

Såsen:

Frysta hallon
Strösocker

Gör så här:

Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden, den skall bli lite fast, men fortfarande vara lös! Nu till den viktigaste delen för att lyckas! När chokladen väl har smält så vispar du i en äggula i taget och du måste göra det noga och vara lite snabb, annars kan man misslyckas med moussen! När du väl har vispat chokladen så har du i den i grädden. Vispa runt, sedan in i frysen i minst 2 timmar. För att göra det lite mer festligt kan man lägga upp moussen i fina glas innan man ställer in dem i frysen!

Såsen:
Mosa hallonen med hjälp av en mixerstav. Sedan värmer du hallonen i ett vattenbad och om du vill kan du ha lite socker för att göra hallonen lite sötare! Men kom ihåg att moussen är väldigt söt i sig!



Moussen skall egentligen stelna mer! Men jag och min syster orkade inte vänta! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0