Chokladmousse
Idag gjorde jag chokladmousse med en varm hallonsås :) Syster hjälpte även till lite gran!
Ingridenser: 8 portioner
200 g choklad (tog marabou)
3-4 dl grädde
4 äggulor
Såsen:
Frysta hallon
Strösocker
Gör så här:
Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden, den skall bli lite fast, men fortfarande vara lös! Nu till den viktigaste delen för att lyckas! När chokladen väl har smält så vispar du i en äggula i taget och du måste göra det noga och vara lite snabb, annars kan man misslyckas med moussen! När du väl har vispat chokladen så har du i den i grädden. Vispa runt, sedan in i frysen i minst 2 timmar. För att göra det lite mer festligt kan man lägga upp moussen i fina glas innan man ställer in dem i frysen!
Såsen:
Mosa hallonen med hjälp av en mixerstav. Sedan värmer du hallonen i ett vattenbad och om du vill kan du ha lite socker för att göra hallonen lite sötare! Men kom ihåg att moussen är väldigt söt i sig!

Moussen skall egentligen stelna mer! Men jag och min syster orkade inte vänta! :)
Ingridenser: 8 portioner
200 g choklad (tog marabou)
3-4 dl grädde
4 äggulor
Såsen:
Frysta hallon
Strösocker
Gör så här:
Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden, den skall bli lite fast, men fortfarande vara lös! Nu till den viktigaste delen för att lyckas! När chokladen väl har smält så vispar du i en äggula i taget och du måste göra det noga och vara lite snabb, annars kan man misslyckas med moussen! När du väl har vispat chokladen så har du i den i grädden. Vispa runt, sedan in i frysen i minst 2 timmar. För att göra det lite mer festligt kan man lägga upp moussen i fina glas innan man ställer in dem i frysen!
Såsen:
Mosa hallonen med hjälp av en mixerstav. Sedan värmer du hallonen i ett vattenbad och om du vill kan du ha lite socker för att göra hallonen lite sötare! Men kom ihåg att moussen är väldigt söt i sig!

Moussen skall egentligen stelna mer! Men jag och min syster orkade inte vänta! :)
Kommentarer
Trackback