Scones
Idag bakade jag scones till frukost/lunch till mig och min syster.
Ingredienser:
4,5 dl mjöl (ifall du vill ha det lite nyttigare kan du ta grahamsmjöl)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk
Blanda de tre första ingredienserna i en bunke, sen har du i smöret och mjölken och knådar runt degen. Degen är klar när det inte fastnar någon deg på händerna. Du kan behöva ha i lite mer mjöl men det märker du. Sen delar du brödet i två delar och plattar till det. Sen skär du med en kniv ett lodrätt och ett vågrätt sträck över brödet, så du sen skall kunna dela det, när brödet är klart. Sen tar du en gaffel och pickar på brödet.
In i ugnen på 225 grader, i ca 8 - 12 min.
Ingredienser:
4,5 dl mjöl (ifall du vill ha det lite nyttigare kan du ta grahamsmjöl)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk
Blanda de tre första ingredienserna i en bunke, sen har du i smöret och mjölken och knådar runt degen. Degen är klar när det inte fastnar någon deg på händerna. Du kan behöva ha i lite mer mjöl men det märker du. Sen delar du brödet i två delar och plattar till det. Sen skär du med en kniv ett lodrätt och ett vågrätt sträck över brödet, så du sen skall kunna dela det, när brödet är klart. Sen tar du en gaffel och pickar på brödet.
In i ugnen på 225 grader, i ca 8 - 12 min.
Kommentarer
Trackback